Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Дорошівській загальноосвітній школі проведений виховний захід «Крути: незгасна пам'ять і урок сьогодні»

Дата: 02.02.2018 09:55
Кількість переглядів: 1155

Крути: трагедія, подвиг, пам'ять. 

Крути – наша гордість і слава,

Там соколи юні у вічність пішли.  На клич молодої держави, 

Піднялися вірні сини. Грудьми у нерівному бої, 

Спинили червону орду,  З честю впали герої, 

За Україну свою.

 

Рівно 100 років тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід'ємною складовою генетичної пам'яті українського народу. Цей символ — Крути! Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і національної трагедії. 29 січня 1918 року ця дата ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є сяючим дороговказом для десятків поколінь незламних борців за свободу та незалежність рідної землі, за власну Українську державу. В Дорошівській загальноосвітній школі був проведений виховний захід «Крути: незгасна пам'ять і урок сьогодні» присвячений полеглим  в бою під Крутами за волю України, у якій взяли участь адміністрація школи та сільський голова  ОТГ Ігнатов О.А., педагогічний та учнівський колектив. Цей захід вже став традиційним для нашої школи,а його організація - великою честю і відповідальністю. Як і належить захід відкрила директор школи Кузнєцова Л.В та запрошений на свято сільський голова Ігнатов О.А.. Учні школи прослухали історичну довідку подій від вчителів історії Марченка А.В.,  Ковриги О.О та учнів 7 класу. Переглянули презентації, відео, фотоматеріали. Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Учасники заходу читали патріотичні твори, присвячені героям Крут. Мустяца А. декламувала вірш «На Аскольдовій могилі» ,озвучили пісню «Мальви» (Лужняк Н.,Кожохару Е.)   Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання, яку оголосив Ігнатов О.А. Захід завершився піснею «Україна – це ми» (Лужняк Н,Кожохару Е.)  Класні керівники провели виховні години - „Крути… Мужність і  біль України“. В шкільній бібліотеці представлено виставкову літературу „Подвиг героїв під Крутами“.

”Квіт української молоді, оті мученики українські” ( за висловом Павла Тичини), ті новітні Воїни і Герої, які склали іспит зрілості, ставши в обороні Української Волі й Державності.. Вічна слава героям котрі полягли у нерівному бою під станцією Крути! Хоч бій під Крутами не мав визначального воєнного значення, але для українського народу він став символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежність України...

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних