Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна в серці у нас і у серці Європи

Дата: 04.09.2017 11:00
Кількість переглядів: 964

 Швидко літо промайнуло – як три коротких дні! І знову осінь. Перше вересня –початок осені і свято – День знань. Це день, з якого починається дорога у майбутнє для кожного з нас. Білоусівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  перегортає ще одну сторінку у своєму календарі. Попереду  чекає напружений, але цікавий 2017-2018 навчальний рік.День знань у Білоусівській школі розпочався недовгим, але цікавим святом, яке провели самі учні, а потім, за традицією,  дзвоник запросив на перший урок школярів та їхніх батьків, тому що перше вересня – урочистий день  не тільки для дітей, а й дорослих членів кожної родини. Батьки повинні чітко розуміти вимоги навчального закладу, тоді взаємозв’язок  між ними і школою буде більш ефективним. Така партнерська взаємодія допоможе готувати учнів до свідомої активної участі у суспільному житті української держави, до усвідомлення її ролі та місця в Європі й у світі.

   Право дати перший дзвоник отримали учень 10 класу Домбров Олександр та учениця 1 класу Скоробогатова Валерія. 

    За учнівські  лави сіли 11 першокласників. Для них цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий, але, водночас, нелегкий час до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Віднині для них багато чого буде вперше: перший дзвоник, перший шкільний підручник, перший учитель. Для першокласників Перший урок – це найперший урок у їхньому житті. Тому, готуючи урок для учнів, які вперше переступили поріг школи, класовод Остапенко Світлана Вікторівна  надавала перевагу ігровим формам роботи, активному  спілкуванню, виконанню практичних дій. Для учнів 1-4 класів уроки пройшли за темою «Україна на карті Європи».  Класоводи та учні початкової школи доводили,  що нині український народ проникнувся гордістю за свою країну, почуттям патріотизму до рідного краю, прагненням до єдності, порозуміння та згуртованості. Слова Мир та Незалежність набули для нас усіх особливої цінності, життєвої важливості, а прагнення до волі, порозуміння, віра у щасливе майбутнє є запорукою європейського вибору нашого народу. На цих уроках учні та батьки  подорожували рідним краєм, Україною, Європою.

  «Я – громадянин України – європейської країни» - тема першого уроку для учнів 5-9 класів. Із метою підвищення емоційного сприйняття в процесі проведення першого уроку використовувалися музичні твори, відеоролики, мультимедійні презентації, фрагменти документальних фільмів, які висвітлюють минуле та сьогодення. На уроці у 9 класі також була присутня Котляр Олена Василівна, заступник голови Дорошівської ОТГ.

  «Вивчай Європу – змінюй Україну – країна починається з тебе!» - тема першого уроку у 10 класі. На уроці десятикласники разом із своїми батьками та класним керівником Дрозд Юлією Андріївною з’ясовували переваги вступу України до Євросоюзу, етапи, які має пройти наша країна, узяли участь у грі «Єврокав’ярня», заклали «капсулу планів». Дрозд Ю.А. з власного досвіду розповіла про переваги стажування у Європі для лідерів  самоврядування та молодих спеціалістів. Але найбільш запам’ятався старшокласникам скайп – зв'язок з віце-президентом молодіжного крила  Європейської народної партії (найбільшої молодіжної організації Європи),

міжнародним секретарем громадської організації «Молодь Демократичного Альянсу» Інною Корсун, яка розповіла про європейські молодіжні програми для української молоді та як можна ними скористатися,  привітала присутніх з Днем знань.

   Ніхто не повинен бути байдужим до подій, які відбуваються сьогодні в  Україні:  виборювання суверенітету, прагнення миру і незалежності, повага до історії державотворення. Усі ми разом: влада – громада – школа, маємо усвідомити формулу справжнього патріотизму: не ми в Україні, а Україна в нас і у серці Європи.

 Адміністрація Білоусівської школи бажає всім щасливого  2017-2018 навчального року! 

                  

                                                                     Дрозд Н.В., заступник директора з НВР Білоусівської ЗОШ

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних