Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волонтер Корпус Миру у Білоусівській школі

Дата: 15.06.2017 13:23
Кількість переглядів: 899

Швидко спливає час... І знову літо. Ще один навчальний рік прямує до свого логічного завершення. Пройдуть екзамени, у нашій школі, як і в інших школах країни, завершить свою роботу пришкільний оздоровчий табір з денним перебуванням.

Завдання педагогів у таборі - замінити рутинну повсякденну роботу на творчу, скрізь бачити позитив, не зводити оздоровлення учнів тільки до харчування, прогулянок на свіжому повітрі, не відкидати жодної цікавої та корисної пропозиції стосовно організації табору - ці завдання треба виконати, щоб 14 днів табірної зміни не перетворилися на змарнований час. Чітка та злагоджена робота адміністрації, учителів, працівників шкільної їдальні, технічних працівників дозволить зробити незабутнім і корисним відпочинок для 30 учнів пільгових категорій, відмінників навчання та обдарованих школярів Білоусівської ЗОШ, які отримали «путівки» у наш пришкільний табір «Барвінчата». 

     Виховна робота у пришкільному таборі формується у напрямах: художньо-естетична, спортивно-оздоровча, краєзнавча робота. Завдяки Вознесенському центру зайнятості додався ще один не менш важливий напрям: профорієнтація.

     09 червня відбулася зустріч педагогів, вихованців табору з волонтером із США /штат Техас місто Х’юстон/   Едді Сайласом та фахівцем ВМЦЗ Чорною Іриною Олегівною. Наші гості цікаво провели для вихованців табору «Барвінчата» інтерактивний захід про світ професій.

   Потім Едді Сайлас розповів про себе та відповів на питання дітей. Вихованці дізналися (особливо ті, хто добре вчив англійську мову) про Корпус Миру –  неполітичну, нерелігійну організацію уряду Сполучених Штатів Америки, яка ставить за мету професійний та культурний обмін між країнами.  

    Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році.  Організація співпрацює з багатьма прогресивними установами. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто тривають усе життя. Основні завдання Корпусу – допомагати шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації, сприяння кращому розумінню американців українцями та навпаки. Також їхнє завдання – вчити українців з різних куточків країни англійської мови. Добровольці зі Сполучених Штатів Америки працюватимуть у трьох напрямках - викладання англійської мови, розвиток громад та молодіжних програм. Волонтери Корпусу Миру, які є громадянами США, працюватимуть в Україні за проектами «Молодіжного розвитку» та «Розвитку громад» на запрошення Міністерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

    Едді Сайлас – волонтер Корпусу Миру США в Україні, має педагогічну освіту та спеціалізацію «ІТ і людські ресурси». Працюватиме у напрямку «Розвиток громади» та може надавати допомогу у розробці бізнес - ідей і профорієнтації. Як спеціаліст, котрий допомагає оцінити потреби  громади,   Едді  оцінює організаційну спроможність органів місцевого самоврядування/ громадських організацій, консультує в питаннях стратегічного планування, внутрішнього управління, проектної роботи тощо. 

   Для наших гостей була організована екскурсія по школі, яку провела англійською Дрозд Юлія Андріївна, вчитель історії, фізики та інформатики. Особливу зацікавленість американського волонтера викликав шкільний краєзнавчий музей, зокрема експозиції, присвячені побуту минулого століття, сторінкам Другої світової війни, долям остарбайтерів Білоусівки. Викликали інтерес і роботи учнів, які відвідують гурток «Художня вишивка».

   Адміністрація Білоусівської ЗОШ дякує ВМЦЗ в особах Чорної І.О. та Едді Сайласа за незабутні враження від змістовної зустрічі та сподівається на подальшу співпрацю.

                                                                                   Дрозд Н.В., заступник директора з НВР Білоусівської ЗОШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.