Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті загиблих при визволенні Дорошівки: «Ціною життя відстояли мир».

Дата: 29.03.2018 09:41
Кількість переглядів: 1049

З метою вшанування пам’яті полеглих у бою за свободу Батьківщини у Дорошівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  було проведено мітинг під назвою «Ціною життя відстояли мир».

Життя торжествує в новім поколінні,

Та болі минулі – довіку нетлінні!

З граніту волає грізно і люто:

«Ніхто не забутий, ніщо не забуто !»

Мов весняні струмки збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникне пам'ять тих тривожних літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможених боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв із сторінок книг, її мужню і величну надійно оберігає народ передаючи, як святиню у спадщину поколінь.

Мітінг відкрила директор школи Кузнєцова Л.В. «Одне з головних напрямків нашої діяльності - виховання у наших дітей патріотизму, гордості за свою Батьківщину та її героїчну історію. Закликаючи їх цінувати минуле, ми розповідаємо про те, як потрібно будувати своє майбутнє», - поділилася директор школи. 

Вчитель історії Марченко А.В. розповів про історичні факти визволення. На захід було запрошено голову спілки ветеранів Синякова О.Г., який оголосив хвилину мовчання в пам'ять полеглим та зазначив у зверненні:   «Бажаю вам вирости гідним поколінням, будьте вдячними та любіть свою країну, щоб зусилля та ціна, яку заплатили визволителі України, Вознесенщини , боронячи її від нападників під час Другої світової війни та сучасні захисники не були марними»

Під час мітингу діти та педколектив школи були вражені виступом учнів, які читали вірші про війну та подвиг українського народу, а також переглянули документальну стрічку про Україну в роки війни 1941-1945 років. Кожокару Ельвіра та Петрова Кіра  співали пісні в пам'ять героям .

Час уже давно загладив шрами землі, зрівняв окопи і ями від бомб, мін і снарядів. Тож не забуваймо, що ми є нащадками славного покоління наших предків, які завоювали нам мирне і щасливе сьогодення. Наш з вами обов’язок – бути гідними їхньому подвигу. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на наших рідній та вільній українській землі.

Прес – центр Дорошівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.