Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Миколаївщині обговорили урядові ініціативи щодо передачі повноважень з розпорядження сільськогосподарськими землями об’єднаним територіальним громадам

Дата: 07.02.2018 16:34
Кількість переглядів: 784

П'ятого лютого сільський голова Олександр Ігнатов відвідав  спільну нараду яка відбулася в м. Миколаїв, у стінах Головного управління Держгеокадастру. Захід було присвячено розгляду останніх ініціатив Кабінету Міністрів України в частині розпорядження землями сільськогосподарського призначення.

У нараді взяли участь керівники територіальних органів Держгеокадастру та голови об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Вів нараду перший заступник начальника обласної землевпорядної служби Сергій Коцюба. Він повідомив, що протягом року відбуватиметься перехід повноважень з розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності від органів Держгеокадастру до ОТГ.

Передача земель у власність ОТГ відбуватиметься за заявницьким принципом. Тобто процедура розпочинається з моменту подачі заяви від ОТГ до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Це не відбуватиметься синхронно. Тому дата набуття у власність земель за межами населених пунктів у кожної громади буде різною. Наразі зразок цієї заяви розробляється. Найближчим часом його направлять електронною поштою на ОТГ.“З 1 лютого, – підкреслив Сергій Коцюба, – Головне управління не приймає жодного рішення по землях ОТГ. Робота по клопотаннях на землі, що не входять до складу ОТГ, ведеться у звичному режимі до створення відповідних ОТГ”.
В ході обговорення присутні ознайомилися із затвердженим графіком передачі повноважень з розпорядження землями, погодилися з визначеними термінами. Документ направлений до Держгеокадастру і прийнятий у роботу.Серед основних процедурних питань — інвентаризація земель. Це початковий етап реальної передачі повноважень. Як відзначив головуючий, ці роботи вестимуться за кошти державного бюджету.
Втім, на практиці доведеться звертатися по допомогу і до самих ОТГ: “Очікуємо на всіляку підтримку з вашого боку. Передовсім, інформаційну, з боку ваших землевпорядників, і не тільки. Зрештою, і встановлення межових знаків теж може відбуватися з вашою участю”, – підсумував Сергій Коцюба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.