Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фантастичне експеримент-шоу «Фізичний лайфхак» у Білоусівській школі

Дата: 04.01.2018 08:41
Кількість переглядів: 1117

Експеримент-шоу  «Фізичний лайфхак»

у Білоусівській школі

Традиційною формою позакласної роботи з фізики для учнів Білоусівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів стало авторське експеримент-шоу «Фізичний лайфхак», де експериментаторами виступають самі учні, а вчитель фізики Дрозд Юлія Андріївна - асистент-модератор.

14 грудня юні фізики-дослідники, учні 7-8 класів, показували справжнє фізично-фантастичне шоу: кожен учень готував по декілька експериментів, які демонстрували фізичні явища, доводили фізичні теорії та за допомогою експериментів вивчали фізичні властивості матеріалів з повсякденного життя.

На замовлення вчителя Шалений Професор винайшов чарівні пігулки та перед початком експеримент-шоу почастував ними учнів, аби заставити мозок працювати швидше, на повну, і діти стали зібраними та сконцентрованими. 

Учні-експериментатори вражали присутніх властивостями води: переливали її по нитці, перевіряли поверхневий натяг, примушували текти воду вгору, тримали її у решеті, грали на власноруч створеному водному тромбоні і демонстрували принципи побудови водолазного дзвону. Також знайомилися із властивостями вакууму: примушували кипіти воду у шприці і демонстрували справжній насос зі свічки, за допомогою якого вода  всмоктувалася знову у склянку. Учні та гості у захваті спостерігали, як розтікається у стані спокою та твердішає під час стискань ньютонівська рідина із крохмалю та води, як кулька надувалася тільки содою та оцтом, а також виявляється, що кришка із паперу може тримати воду, тенісна кулька може літати і триматися силою повітря, дивилися, як вивергається справжній мильний вулкан, дивовижно сяє лавова лампа з олії, фарбованої води та бурлить від шипучого аспірину, як звичайна каша-вівсянка літає від намагнічення, а міст із паперу виявився дійсно міцним,  що кульку у пляшці не надуєш, а приклеїти пластикову склянку до повітряної кульки можна і без клею. Крім того, діти  створювали невидимі чорнила та магічний двигун, який працює від теплоти рук, ловили відбитки полум’я на папері, а він не горів при цьому, перетворювали звичайну соломинку на ніж і з легкістю пронизували нею картоплину, створювали зорові ілюзії й ловили пташку у клітці, демонстрували магнітні поля та оживляли паперові лілії у тарілці-ставку.

Традиційними стали й експерименти від учителя, яка показала через експеримент надзвичайні властивості води та тиску: як не змішується тепла і холодна вода, а також як тенісна кулька може закупорити пляшку із водою. Адже експериментальні дослідження із матеріалами, якими ми користуємося та вживаємо майже кожного дня, є основою для розвитку критичного, нестандартного та творчого мислення учнів.

Як казав Альберт Ейнштейн: «У мене нема ніякого таланту, є лише наполегливість і допитливість». Тож будьте допитливими, вивчайте фізику, експериментуйте і тренуйте найважливіший м’яз у вашому тілі – свій мозок.

Дрозд Юлія Андріївна,

           вчитель фізики та інформатики  Білоусівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних