Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з представниками Миколаївського РВ Асоціації міст України

Дата: 26.01.2022 20:50
Кількість переглядів: 3059

Фото без опису

26 січня 2022 року в приміщенні адмінбудівлі Дорошівської сільської ради відбулася зустріч з представники Миколаївського Регіонального відділення Асоціації Міст України. Основним спікером заходу став депутат миколаївської обласної ради, виконавчий директор Миколаївського РВ АМУ - Олександр МОСІН. 

Фото без опису

В ході конструктивного діалогу обговорили питання діяльності Асоціації Міст України та безпосередню підтримку для територіальних громад. Олександр Володимирович наголосив на тому, що основним завданням Асоціації є відстоювання інтересів територіальних громад по всій Україні, Саме завдяки спільним зусиллям АМУ вдалося зберегти для бюджетів територіальних громад 53,7 млрд. грн.

Фото без описуТакож присутнім було повідомлено про основні законодавчі ініціативи, які просуває АМУ в найвищих ешелонах влади, з метою якісного збалансування та використання бюджетів територіальних громад. Виконавчий дииректор довів до відома присутніх інформацію про діяльність, яка дала можливість зберегти для громад акцизний податок, отримати субвенцію на компенсацію різниці тарифів на теплопостачання, збереження залишків освітньої субвенції для подальшого використання у 2022 році.

Під час блоку "питання-відповідь", сільським головою Олегом СОЛОЩЕНКОМ було піднято ряд питаннь: 

- про Проект Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" та наголошено на тому, що варто звернутися до КМУ та Верховної ради України з питання врегулювання норм оплати праці службовців ОМС, адже посадові оклади спеціалістів менше ніж розмір мінімальної заробітної плати в Україні.

- про програму Миколаївської обласної ради "Автобус для громад", зважаючи на критичний стан перевезень, який спричинений здорожчанням витратних матеріалів і відмовою надавача послуг виконувати умови угоди.

- про вирішення питання з виконанням ПКМУ №2 від 12.01.2022 року  "Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я".

- ініціювання до розгляду в Кабінеті Міністрів України та Верховній Раді питання стосовно впровадження субвенції на оплату праці педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти за принципом формульного розрахунку "Освітньої субвенції".

Фото без опису

Адміністрація Дорошівської сільської ради дякує виконавчому директору Миколаївського РВ АМУ Олександру МОСІНУ за хорошу дискусію, та надання роз'яснень, сподіваємося на подальшу, спільну, плідну співпрацю та маємо надію, що всі питання, які підіймалися на зустрічі обов'язково будуть вирішені і нададуть новий поштовх для розвитку територіальних громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних