Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Дорошівській школі пройшли заходи "Традиції та звичаї українського народу".

Дата: 01.02.2018 09:40
Кількість переглядів: 6143

Традиції та звичаї українського народу

 Наш український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі.

Це — світовідчуття та світосприймання нашого народу. Українські традиції пояснюють та обґрунтовують взаємини між людьми, між людьми і природою, духовну цінність кожної окремої людини, і народу взагалі.

Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду. Отож не забудьмо свого прямого обов'язку і продовжимо справу наших предків. З метою формування в учнів національної свідомості, шанобливого ставлення до українських традицій, історичного минулого  в Дорошівській школі з 15.01. по 19.01.2018 року пройшов тиждень народознавства «Традиції та звичаї українського народу». Протягом Тижня народознавства вчителі розповідали учням про символи та обереги України, народні традиції та звичаї, свята та обряди, знайомили їх з національним одягом, мелодійною українською мовою, дзвінкоголосою піснею, чарівною казкою, народними іграми і забавами. У рамках тематичного Тижня проведено заняття з народознавства «На гостини до Бабусі» , на якому вчителі закріпили знання дітей про родину, сім’ю, родинні відносин, виготовляючи колажі на тему “Мій рідний край” та “Розквітай родинне деревце”. Було організовано  класні години:  “Народні традиції, свята та обряди, побут та символи українського народу”.   Учні 5-А та 5- Б класу під керівництвом Войтюшенко О.О. відвідали   шкільну світлицю фольклору та етнографії,  де познайомились з побутом українського народу. Класовод 1-А класу Степарюк Т.О організувала свято для початківців «Національна символіка України». Свято єдності дітей, батьків і вчителів спонукало збереженню сімейних традицій, любові і сімейного затишку, збагачувало дитячі серця народною мудрістю. На уроках літератури проводились змагання «Кращий знавець свят зимового циклу»(Парижняк О.А.) та конкурси «Народознавча веселка»( Бутенко Л.Д.), «Народні звичаї»(Сумарук К.М.). У бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Духовна криниця українських традицій» (Микитюк О.П.).  Учні перших класів переглянули лялькову виставу за українською народною казкою “Ріпка” у виконанні   5- х класів (Бутенко Л.Д.).

Завершувався тиждень народознавства виставкою дитячих виробів «Барвистий світ». Глядачі мали змогу побачити вишивані рушники, серветки, сувеніри, картини.

Педагогічний колектив поставив перед собою завдання: формувати у дитини інтерес до минулого батьків, бабусь і дідусів; до народних традицій, які є могутнім чинником розвитку повноцінної соціальної особистості з високими життєвими позиціями, духовними потребами. Щоб бабусина казка, мамина колискова та дідусева сопілочка залишилися у кожному з нас теплими спогадами про дитинство та формували стійкий зв’язок із рідним народом, його культурою.

Прес - центр Дорошівської ЗОШ І- ІІІ ступенів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.