Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Учні Дорошівської школи відсвяткували День Соборності України

Дата: 31.01.2018 10:46
Кількість переглядів: 1537

 День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Ми віримо  в майбутнє твоє, Україно!

Говорить сьогодні дорослі й малі,

Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,

Немає такої, як ти на землі!

 

 

День 22 січня ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. У цей день  щороку  в Україні відзначається  проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно - Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.


Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. З нагоди відзначення Дня Соборності України в Дорошівській школі було проведено ряд заходів інформаційного, просвітницького та виховного характеру: круглий стіл «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави”, виховні години «Моя Україна – єдина і неподільна», лінійка пам'яті «Рідна моя Україна»,творчий конкурс   «Соборність в душах, єдність у серцях, а сила в знаннях!»,конкурс малюнків «З Україною в серці». Організовано тематичну виставку у шкільній бібліотеці «Мій рідний краю, Україна, найкраще місце на землі». Класні керівники початкових класів підготували відео -екскурсію «Соборна мати Україна одна для всіх, як оберіг».

Вчителі та учні нашої школи  переповнені почуттям патріотичного обов’язку будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. Ми маємо пам’ятати , що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

 

 

Прес- центр Дорошівської ЗОШ І- ІІІ ступенів

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних