Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СТАРТ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ НА МИКОЛАЇВЩИНІ

Дата: 10.09.2018 09:55
Кількість переглядів: 748

   29.08.2018 року в обласному Палаці культури (м. Миколаїв, пл. Суднобудівників, 3) відбулося засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації  «Про підсумки роботи органів управління освітою та закладів освіти щодо забезпечення розвитку освіти в Миколаївській області за 2017/2018 навчальний рік та завдання на 2018/2019 навчальний рік в контексті реалізації Концепції Нової української школи».

Участь у обласній колегії взяли представники освіти від Дорошівської ОТГ: Дрозд Н.В., начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Дорошівської сільської ради; Богдан І.Б., директор Білоусівського ЗЗСО І-ІІ ступенів; Бензар А.В., заступник з НВР Дорошівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів; Парижняк О.А., заступник з ВР Дорошівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів; Пронтенко Т.О., вчитель 4 класу Білоусівського ЗЗСО І-ІІ ступенів; Колотюк Л.А., вчитель 4 класу Дорошівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

   Першим перед освітянами Миколаївщини виступив Олексій Савченко, голова Миколаївської облдержадміністрації. Він зазначив, що саме  2018 рік був проголошеним роком освіти та інклюзивного навчання. Олексій Савченко доповів, що цього року вперше в області була розроблена окрема програма щодо розвитку  інклюзивної освіти в області,  і безпосередньо на це у бюджеті були передбачені кошти. З державного бюджету на підтримку інклюзивної освіти Миколаївщина отримала близько 10 млн грн, які також розподілено між школами регіону. Без урахування більше мільярда коштів, які постійно виділяються на утримання закладів освіти, тільки на розвиток, осучаснення, впровадження новітніх технологій у школах Миколаївщини було залучено 143 млн грн, зокрема з обласного бюджету - 47 млн грн. Цього року  ми приділяємо значну увагу створенню належних умов зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти,  впровадженню енергоефективних та енергозбережувальних технологій.

   Прокоментував Олексій Савченко і нещодавно розповсюджену  інформацію стосовно рівня освоєння коштів освітньої субвенції в області на рівні 10%: «Область вчасно і сповна виконала свої зобов’язання та розподілила майже 30 млн грн державних коштів та направила їх до місцевих бюджетів.  Насправді ж, сьогодні рівень освоєння та використання коштів освітньої субвенції в Миколаївській області складає 47% (це майже 14 млн грн) – було підписано угоди з постачальниками меблів, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання. Наразі процедури закупівель та заключення угод продовжуються. А процес використання коштів на «нову українську школу» на моєму особистому контролі».

   За ініціативи голови облдержадміністрації Олексія Савченка та за підтримки обласної ради,  в області впроваджено унікальний проект – програму «Електронний підручник».

    Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко подякував педагогам за наполегливу працю, віру в розпочаті реформи.

    Під час розширеного засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації делегації освітян заслухали звіт директора Департаменту освіти і науки Удовиченко Олени Олександрівни, яка підвела підсумки роботи органів управління освітою та закладів освіти щодо забезпечення розвитку освіти в Миколаївській області за 2017/2018 навчальний рік та визначила завдання на 2018/2019 навчальний рік в контексті реалізації Концепції Нової української школи.

    У роботі колегії взяли участь народні депутати: Олександр Жолобецький, Тарас Кремінь.

 

Дрозд Н.В., начальник відділу ОКМС Дорошівської с/р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.