Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щоб харчування дітей було здоровим

Дата: 10.09.2018 11:05
Кількість переглядів: 856

06 вересня 2018 року у приміщенні відділу ОКМС Дорошівської с/р відбулася нарада з комірниками, медсестрами, відповідальними за харчування у закладах освіти «Зовнішній контроль за організацією харчування учнів та невідкладні заходи із запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей».

У зв’язку із поширеними у країні спалахами інфекційних хвороб йшлося про одну з головних складових здорового способу життя – правильність харчування.
    Перед працівниками шкіл і садочків Дорошівської громади виступила Дрозд Н.В., начальник відділу ОКМС Дорошівської с/р. Вона зазначила, що безкоштовним харчуванням, як і раніше, Дорошівська сільська рада забезпечуватиме пільгові категорії: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних групах (класах), дітей з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям". На 50 % дешевше буде плата для інших пільгових категорій: дітей з багатодітних сімей, дітей учасників АТО, чорнобильців тощо. У минулому навчальному році безкоштовно могли харчуватися абсолютно всі учні молодших класів, але тепер такі рішення на свій розсуд приймають місцеві влади. Тому депутатам Дорошівської с/р надані розрахунки щодо необхідної суми для організації харчування учнів 1-4 класів для обрахунку коштів, які необхідно виділити на харчування до кінця 2018 року: на харчування дітей закладів дошкільної освіти «Малятко» і «Зірочка» необхідно 2100 грн на день, на харчування пільгової категорії школярів – 1237 грн, на забезпечення харчуванням учнів початкових класів – 1122 грн. Для харчування усіх зазначених категорій до кінця 2018 року необхідно виділити 353 тис. грн.

  Дрозд Н.В. звернула увагу на запобігання кишкових інфекцій, забезпечення безпечного перебування у закладах освіти, створення необхідного запасу мийних та дезінфекційних засобів, справність технологічного та холодильного обладнання, столового та кухонного інвентарю.
    Наголошено, що відповідно до примірного двотижневого меню повинно надаватися попереднє щомісячне замовлення на продукти до суб'єктів підприємницької діяльності, постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини. Частота завезення продуктів, у тому числі м'ясо, риба, сир, сметана тощо, повинна суворо відповідати термінам реалізації та умовам зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються. Для здійснення контролю за організацією харчування у закладі слід не тільки призначити відповідального, але й створити раду по харчуванню.
   Комірники надали інфомацію щодо заготовок та забезпечення дітей овочами та фруктами.
    Інспектор шкіл Звєкова Н.О. ознайомила з рекомендаціями представника Держспоживслужби, які були надані під час перевірки готовності закладів до нового навчального року. Учасники наради переглянули відеорепортажі, у яких зроблено інспекції їдалень у різних закладах каналом "1+1" та обговорили побачені проблеми дитячого харчування.
   Бухгалтер Котляр О.В. проінструктувала щодо заповнення звітності по харчуванню та порядок внесення батьківської плати.

P.S. Рішенням позачергової сесії Дорошівської сільської ради від 07.09.2018 року необхідна кількість коштів на харчування дітей виділено.

Правильне харчування - основа майбутнього здоров'я.

 

                                                                        Відділ ОКМС Дорошівської с/р

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних