Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роки людині до лиця.

Дата: 02.10.2018 08:47
Кількість переглядів: 755

Другий місяць осені починається з особливої дати. Щорічно1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку.

Літній вік людини зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, те, що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий. І мова зовсім не про сили та енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння , наполегливість та здатность досягати поставлених завдань, яка присутня у більшості літніх людей.
30 вересня у клубних закладах Дорошівської ОТГ пройшли заходи до Дня людей похилого віку. На свято завітали чимало пенсіонерів, за плечима яких чималий життєвий досвід. Аби привітати їх, а також висловити свою повагу та вдячність за їхню неоціненну мудрість, Дорошівський сільський голова Ігнатов О.А. звернувся до присутніх: «Цей день – не нагадування про вік, а чудова можливість сказати вам: батькам, ветеранам війни і праці, пенсіонерам, старшим людям теплі слова вдячності за ваш внесок у розвиток нашого краю, доброту та життєву мудрість. Приємно, що багато із вас ведуть активний спосіб життя, є членами громадських організацій. Зичу усім вічної молодості душі, міцного здоров’я та благополуччя». 
Це були зустрічі душевного спілкування, де лунали старовинні, класичні романси, ліричні українські пісні у виконанні аматорських колективів будинків культури с. Білоусівки та с. Дорошівки. Кажуть – музика відіграє важливу роль у житті. Тому програми, підготовлені для пенсіонерів Дорошівки Вербівською Л.В. (директором Дорошівського СБК), а для пенсіонерів Білоусівки Пасхаловою Г.О. (художнім керівником Білоусівського СБК), зворушили всіх до глибини душі та подарували приємні емоції. Сподобався присутнім і творчий виступ гостей: вокальний колектив «Зорі над Бугом» Прибужанівського БК подарував піднесений настрій гуморесками, дотепними жартами та веселими піснями, адже, не зважаючи на поважний вік, люди завжди випромінюють життєву енергію та оптимізм. Цікаву фотовиставку «Моєї бабусі руки золоті» підготувала Мустяца Н.В., завідуюча Дорошівською сільською бібліотекою. Присутні висловили щиру подяку працівникам культури за організований захід та отриманий позитивний заряд енергії, а також можливість згадати безтурботну молодість – як працювали, коли на роботу та з роботи завжди їхали з піснями, хоч як би важко не було. Згадували різні випадки зі свого життя – і смішні і не дуже, самі співали пісень.
Міжнародний день людей похилого віку у Дорошівській громаді дійсно став міжнародним, адже у заході взяв участь наш гість, волонтер, Бернард Ділман, який теж є пенсіонером з Німеччини, де пенсія вважається однією з найбільших у країнах Європи. Усі високорозвинені держави у світі, в тому числі й Німеччина, створили свою накопичувальну систему. У середньому в системі беруть участь близько сорока відсотків населення Європи. Також Німеччина бере на себе комунальні витрати пенсіонерів.
Діюча система в Україні передбачає відрахування від заробітної плати в пенсійний фонд – 34% (цей показник найвищий у світі). А пенсія українців є однією з найнижчих у Європі.
У житті багато залежить від нас. То лише в казках жива вода лікує і оживляє людей, а чародії дають силу і мужність. Немає сьогодні казкової чудодійної сили. Є людська сила милосердя – дарувати хоч краплинку добра своїм близьким, а особливо – людям похилого віку. Це вміє робити депутат районної ради Звєров В.В., який разом із своїм колективом забезпечив частування майже сотні присутніх на заході у Білоусівці. А за різноманіттям страв обід дійсно був святковим.
Наше цивілізоване суспільство – це суспільство для всіх віків. Спільними зусиллями цілком можливо забезпечити не тільки, щоб люди жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення. 
У цей день ми дякуємо літнім людям за життєву мудрість та настанови і бажаємо міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди.

Н.В. Дрозд, начальник відділу освіти,
культури, молоді та спорту
Дорошівської сільської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних