Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мій улюблений світ – без насильства

Дата: 17.12.2018 09:23
Кількість переглядів: 1224

5 грудня ЗДВР Парижняк О.А. та педагог – організатор Сербулова А.М. для учнів 1 – 11 класів організували традиційний флешмоб «Ми проти насилля. Ми за мир і дружбу», який був втіленням теплоти, взаєморозуміння та добра в учнівських відносинах.

Найвищою цінністю будь – якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація соціальних ініціатив Президента України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у важких життєвих обставинах. Життєве неблагополуччя може бути спричинене різними факторами, зокрема перебування людини у ситуації торгівлі людьми або ж у зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї.

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно Дорошівський ЗЗСО І – ІІІ ступенів долучається до акції «16 днів проти насилля». Девізом акції цього року стали слова українського поета Івана Супруна «Мій улюблений світ – без насильства, без жорстокості, болю і зла, де народом заспівана пісня, містить тільки хороші слова»

Акція розпочалась із загальношкільної лінійки, на якій практичним психологом Горковською Т.М. було оголошено план заходів акції, її мету та необхідність залучення до цієї злободенної теми учнівського та педагогічного колективів.

До уваги читачів шкільної бібліотеки була представлена тематична книжкова виставка «16 днів проти насильства» (Бібліотекар Микитюк О.П.)

Протягом 16 днів практичним психологом із учнями закладу проведено такі заходи: у 1-11 класах проведено опитування: «Що я знаю про насильство ? », у 5 – 7 кл. - тренінгове заняття «Скажемо «ні» насильству в шкільному колективі», у 8- 9 кл. - тренінг « Шляхи протидії торгівлі людьми» та перегляд фільму «Станція призначення життя», у 5 – 11 кл. круглий стіл «Насилля в сім’ї як соціальна проблема». Особливу увагу психолог звернула на прояви насильства у підлітковому середовищі. Під час заходів обговорили різні ситуації, в яких діти намагалися з допомогою психолога знайти рішення, як не стати жертвою насильства. На завершення учні переглянули відеоролик «Як ранить слово» та виготовили плакат «Діти проти насильства».

Класні керівник 1-11 класів провели виховні години про попередження насильства в родині та в школі; про ставлення до ВІЛ –інфікованих людей та до інвалідів.

Психологом закладу з батьками проведено тренінг «Сім’я – простір без насильства», під час якого Тетяна Михайлівна наголосила, що в сім’ї не повинно бути місця для насильства чи приниження, а тільки батьківська любов, піклування про рідних, вміння вислухати та підтримати свою дитину.

Для педагогів проведено відео- лекторій «Шкільний булінг як соціально негативне явище». На занятті вчилися створювати безпечне середовище в закладі шляхом запровадження нових методів міжособистісного спілкування між учнями та вчителями; формували навички різних стилів реагування на нестандартні ситуації та вчилися ефективним способам вираження невдоволення. Розширили знання про явища «булінгу» та «кібербулінгу».

Учнівським самоврядуванням оформлено тематичну газету « Ми проти жорстокого поводження з дітьми», для цього учні старших класів підготували листи-інформатори та антирекламу з розкриття даної теми.

Впродовж акції проведено роботу з обдарованою молоддю, а саме: вчителями образотворчого мистецтва конкурс малюнків «Світ без насильства», а вчителями української мови конкурс творів «Щастя моєї сім’ї»

 

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяностіі, відповідальності, любові до ближнього, поваги  до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливе ставлення до людей(дітей) хворих на ВІЛ.

Памятайте! Потрібно бути уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, та не залишайте їх у біді.

                  О.А. Парижняк, заступник з ВР Дорошівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних