Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЩОБ МАЛЯТАМ БУЛО ТЕПЛО

Дата: 18.01.2019 16:36
Кількість переглядів: 775

У закладі дошкільної освіти «Малятко» Дорошівської сільської ради завершено роботи з встановлення твердопаливного котла.

   Постійне зростання цін на газ спричиняє збільшення витрат закладів освіти на опалення, що,  в свою чергу, є важким тягарем для місцевого бюджету. Газові котли у більшості комунальних закладах  мають досить низький коефіцієнт корисної дії і, як результат, не забезпечують необхідний температурний режим у  приміщеннях. На опалення ЗДО «Малятко» за опалювальний сезон 2018-2019 року слід було використати найменше 6300 м. куб. газу, що становить 86 тис. грн., за кошти місцевого бюджету Дорошівської сільської ради. У листопаді-грудні 2018 року ЗДО «Малятко» було спожито 2200 м. куб. природного газу, за що перераховано до ТОВ «Миколаївгаззбут»  31105 грн. При цьому працівники дошкільного закладу дотримувалися дуже жорсткої економії споживання. Для порівняння: опалення Білоусівського закладу дошкільної освіти «Зірочка» дровами і вугіллям за опалювальний сезон є у 2 рази дешевшим, ніж опалення ЗДО «Малятко» навіть при тому, що влітку усі вікна Дорошівського закладу замінено на енергозбережувальні металопластикові.

  Проте за підтримки сільського голови Ігнатова О.А.  вдалося змінити ситуацію. Було вирішено модернізувати опалення: встановити твердопаливний котел,  який  може працювати на дровах, паливних брикетах та вугіллі як альтернативне незалежне опалення. Старе обладнання теж зберегли на той випадок, якщо тимчасово прийдеться використати газовий котел

  Тепер маємо два види надання тепла для дитячого закладу.   Вартість котла і робіт склала 71 тис. грн. Та усе це виконано не за кошти місцевого бюджету, а за кошти, отримані згідно Договору соціального партнерства Дорошівської сільської ради з ТОВ «НІК САН СТАР - 2», який розміщує енергогенеруючий об’єкт – електростанцію з використанням енергії сонця. Нагадуємо, що у 2018 році депутати Дорошівської сільської ради надали дозвіл  ТОВ «НІК САН СТАР - 2» для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій, розташованої в межах території Дорошівської сільської ради. Роботи по встановленню котла виконало ТОВ «Крокус» (Керівник: Френклах Р. Л.).

 Вчитися дбайливо ставитися до ресурсів, розумно витрачати кошти платників податків, прораховувати зменшення витрат на опалення та експлуатаційне утримання комунальних закладів, думати про питання ширше -  це принцип, по якому ми повинні жити сьогодні. Тепловий режим у дошкільному закладі - це здоров‘я дітей і персоналу, який там працює, і ключовим завданням для громади є забезпечення достойного життя кожного її мешканця. А здоров’я дітей – це здоров’я нації в цілому, тому про їх комфорт треба дбати першочергово.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних