Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт сільського голови за 2018 рік перед жителями села Білоусівка.

Дата: 31.01.2019 10:52
Кількість переглядів: 1101

ВІДЗВІТУВАЛИ перед громадою БІЛОУСІВКИ та обговорили ПЕРСПЕКТИВУ РОЗВИТКУ Дорошівської ОТГ на 2019-2021 роки.

Підсумовуючи результати роботи Дорошівської сільської ради сільський голова Олександр Ігнатов поділився досягненнями, які у 2018 році були втілені в життя, а також думками щодо подальшого успішного розвитку сіл громади.
«2018 рік став першим роком, коли Дорошівська громада відчула реформу децентралізації в дії. Адже села, які увійшли до складу громади перший рік жили за спільним бюджетом. Незважаючи на всі труднощі, які супроводжували нас впродовж минулого року, сільська рада не скоротила жодної програми, а навпаки намагалася брати участь у обласних проектах, співпрацювала та надавала фінансову підтримку установам та організаціям розташованим у межах району» - зазначив Олександр Анатолійович.
Протягом 2018 року, завдяки реформі децентралізації та наполегливій роботі працівників сільської ради Дорошівською ОТГ було реалізовано багато проектів для покращення умов життя у сільській місцевості. За кошти з обласного бюджету та співфінансування з місцевого бюджету було придбано вуличні тренажери для мешканців Білоусівки, облаштовано тренажерну залу в с.Дорошівка, встановлено огорожу у Дорошівському дитячому садочку, придбано телевізор, пуфи, лавки для Білоусівської школи, придбано комп’ютери для Дорошівської школи, освітлено вул.. Різдвяну у с.Дорошівка. А от за кошти інфраструктурної субвенції було придбано трактор та екскаватор для комунального підприємства «Добробут», яке знаходиться на території с.Білоусівка. Під час торгів при купівлі техніки відбулася економія коштів, за які було придбано бензокоси та бензопили для благоустрою сіл громади.
Варто зазначити, що за всі роки незалежності України, діти-сироти із Білоусівки та Дорошівки, які перебували на квартирному обліку, вперше отримали власні квартири. Дорошівською сільською радою було придбано та оформлено нотаріально дві квартири: у м. Вознесенську та у м. Миколаєві.
За договорами соціального партнерства також є гарний результат – це допомога в оплаті по виготовленню документації для генерального плану та меж сіл громади, твердопаливний котел та холодильник для Дорошівського дитячого садка, комп’ютерна техніка та ін.. Соціальними партнерами Дорошівської ОТГ є ТОВ «НІК САНСТАР 2» та АКЗ «Олександрівський» - це підприємства, які будуть вести свою діяльність на території громади та планують створення нових тимчасових (на період будівництва) та постійних робочих місць. Для нашої громади це дасть додаткові кошти у вигляді податків, а також допомога у благоустрої наших сіл.
Приємно зазначити, що наша громада однією з перших в області отримала у розпорядження землі сільськогосподарського призначення, які знаходяться за межами населених пунктів.
Сільською радою, в межах реалізації програми «Турбота», виплачувалася матеріальна допомога мешканцям громади, які опинилися у важких життєвих умовах та матеріальна допомога учасникам АТО.
Також активно ведеться робота щодо поводження з твердими побутовими відходами. До нас приїздив експерт з Німеччини та займався вивченням цієї проблеми. Сподіваємося, нам вдасться вирішити це болюче питання найближчим часом.
У ході обговорення найболючішим питанням для мешканців Білоусівки було питання медичного обслуговування. Адже в Білоусівці проживає недостатня кількість мешканців, щоб на території села була лікарняна амбулаторія, а лише фельдшерсько-акушерський пункт. (Нагадаємо, що на загальних зборах громадян с. Білоусівка у кінці 2017 року Білоусівську ЛАЗПСМ було реформовано у ФАП). Головним бухгалтером сільської ради було зазначено, що Дорошівською ОТГ були задоволені всі бюджетні запити від Вознесенської ЦРЛ, а це кошти на енергоносії, дитячий стоматологічний кабінет, плівку для рентгену, пільгові рецепти, інсулін, туберкулін тощо. Наразі Дорошівська сільська рада не може впливати на медицину, тому що наші ЛАЗПСМ та ФАП знаходяться в управлінні Вознесенської ЦРЛ. Сільський голова надав обґрунтовані та чіткі відповіді та всі питання, які цікавили присутніх громадян.
У зв’язку з тим, що попереду ще багато планів і завдань, а також можливостей, які дає реформа децентралізації, необхідно консолідувати зусилля всіх мешканців громади для подолання труднощів та на розвиток Дорошівської ОТГ.
Олександр Ігнатов ознайомив присутніх з планом розвитку, який був обговорений працівниками сільської ради минулого тижня, а також запропонував внести свої пропозиції щодо розвитку нашої громади на найближчі 3 роки.
Присутнім сподобалися всі пропозиції, пріоритетними з яких є поводження з ТПВ, капітальний ремонт стелі у Білоусівському будинку культури, облаштування зупинок громадського автотранспорту, освітлення вулиць та ремонт доріг.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних