Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обдаровані діти – майбутнє нашої громади

Дата: 11.02.2019 07:52
Кількість переглядів: 730

Обдаровані діти – майбутнє нашої громади

   Сьогодні система освіти в нашій країні переживає період серйозних реформ, спрямованих на те, щоб її рівень відповідав високим європейським стандартам. Ми хочемо бачити нашу молодь відкритою до нових знань, грамотною, компетентною, яка вміє самостійно розв'язувати поставлені перед нею завдання, талановитою, творчою – одним словом, успішною. Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет. І завдання учителя на етапі модернізації змісту освіти в умовах особистісно зорієнтованого підходу полягає в тому, щоб дбайливо ростити нові таланти. Працювати з обдарованими та здібними учнями дуже відповідально, тому вчителі приділяють велику увагу самоосвітній діяльності, використовують у роботі ефективні педагогічні та психологічні методики, технології, форми і методи розвитку творчих здібностей цієї категорії учнів. Усеукраїнські учнівські олімпіади з базових предметів — це різновид інтелектуальних змагань на освітньому просторі України, покликаний заохотити учнівську молодь до вивчення окремих предметів.

  З метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованих дітей на базі закладів загальної середньої освіти Дорошівської сільської ради у жовтні 2018 року проведено шкільний етап Усеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. У листопаді - грудні 2018/2019 н. р. 24 учні-переможці 8-11 класів шкільного етапу взяли участь у ІІ (районному) етапі Усеукраїнських олімпіад з 11 предметів. За підсумками районного етапу 3 учасників олімпіад визнано переможцями І-ІІІ ступеня другого етапу Усеукраїнських олімпіад з базових предметів: Ельвіра Кожокару, учениця 10 класу посіла ІІІ місце з англійської мови, вчитель Н.П. Марченко; Катерина Клименко, учениця 8 класу, здобула призові місця з двох предметів: історія – ІІІ місце, вчитель А.В. Марченко та біології – ІІ місце, вчитель Т.В. Сопільняк; Анастасія Бурядник, учениця 9 класу - ІІІ місце з історії, вчитель А.В. Марченко. Ці здобутки є результатом наполегливої роботи школярів під керівництвом вчителів-наставників. Переможці олімпіад – це обдаровані діти, ерудовані, з винятковою начитаністю, які здатні наполегливо та цілеспрямовано працювати над собою і прагнуть завжди знайти істину. Всеукраїнська олімпіада — це визнання обдарувань учня: його знань, предметної компетентності, навичок пізнавальної творчої діяльності, якою керує вчитель. Адже саме вчитель насамперед створює умови, за яких діти можуть найраціональніше і найпродуктивніше вчитися.

 Для виявлення сформованості рівня мовних компетентностей учнів з української мови проведено  Міжнародний конкурс ім. П. Яцика. В 2018 році в районному етапі конкурсу взяли участь 9 учасників 3-11 класів ЗЗСО Дорошівської сільської ради. Чотири учасниці зайняли І місця і взяли участь в обласному етапі: Анастасія Топор - 3 клас, вчитель О.С. Гончаренко, Юлія Грималовська - 5 клас, вчитель Н.О. Звєкова, Анастасія Мустяца - 6 клас, вчитель Л.В. Кузнєцова, та Аміна Рябоконь - 10 клас, вчитель А.В.Бензар.

Юлія Грималовська, учениця 5 класу Білоусівського ЗЗСО І-ІІступенів Дорошівської с/р,  зайняла ІІІ місце в  обласному етапі Всеукраїнського конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

  З метою піднесення престижу української мови і літератури молодого покоління, заохочення учнів до вивчення рідної мови і літератури, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання пошани до культури і традицій  українського народу було проведено районний етап мовно- літературного конкурсу учнівської та студентської творчості імені Т.Г. Шевченка, в якому брали участь 7 учасників 5-11 класів ЗЗСО Дорошівської сільської ради. Дві учасниці посіли І місце: Юлія Бурядник - 5 клас, вчитель Кравченко Н.А.,  та Вікторія Звєкова - 5 клас, вчитель Н.О. Звєкова; Анастасія Мустяца, 6 клас, - ІІІ місце, вчитель Л.В. Кузнєцова. Переможців районного етапу було делеговано на обласний, де Вікторія Звєкова, учениця 5 класу Білоусівського ЗЗСО І-ІІ ступенів Дорошівської с/р, зайняла ІІІ місце.

  Хай захопленість школярів науками, їхнє бажання та здатність учитися, фахова майстерність учителів та віра батьків у своїх дітей допомагають досягати перемог у майбутньому. Щира подяка учителям, які готували переможців учнівських олімпіад, обдарованим дітям та їхнім батькам за високу результативність роботи, підтримку творчої молоді та гідну презентацію рідної школи і всієї Дорошівської громади під час Всеукраїнських учнівських олімпіад.

 

Н.О. Звєкова, інспектор шкіл відділу ОКМС Дорошівської с/р 

                              На фото: Ю. Грималовська та В. Звєкова,

переможці обласних етапів предметних конкурсів

                                  

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних