Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Збиратися разом - це початок, триматися разом - це прогрес, працювати разом - це успіх!

Дата: 09.09.2019 09:44
Кількість переглядів: 577

Фото без опису

Збиратися разом - це початок,

триматися разом - це прогрес,

працювати разом - це успіх!
Генрі Форд.


У перший робочий тиждень Дорошівського ЗЗСО І – ІІІ ступенів відбулося засідання педагогічної ради, учителі напружено працювали. Засідання педради провели в інтерактивній формі, що тривало близько 3-х годин, було присвячено аналізу роботи закладу за попередній навчальний рік та організації роботи у 2019-2020 н.р. Час пролетів непомітно.
Директор навчального закладу Кузнєцова Л.В. проаналізувала роботу педагогічного колективу, а також окреслила основні завдання і перспективи роботи в 2019-2020 навчальному році. Обговорили та затвердили план роботи ЗЗСО на 2019-2020 н.р., навчальний план, правила внутрішньошкільний розпорядок, режим роботи закладу, розклад уроків.
Також було обговорено такі питання як « Організація роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності.», «Про організацію індивідуального навчання у 3 класі», «Про оцінювання учнів 2 класів, факультативів, спеціальних курсів», «Про ведення шкільної документації», «Про організацію навчальної практик та навчальних екскурсій», «Про організацію харчування учнів у 2019-2020 навчальному році» та прийнято відповідні рішення.
Проте найбільш емоційнішим виявилося питання «Ознайомлення з основними нововведеннями 2019 – 2020 н.р., методичними рекомендаціями до програми Нової української школи та викладання навчальних предметів»
Бензар А.В., заступник директора з НВР, зазначила, що з 1 вересня 2019 року в українській школі згідно проекту закону «Про повну середню освіту», почнуть діяти ряд нововведень, про які необхідно знати як педагогам, так і батькам:
1. Скасування співбесіди при вступі до 1 класу
Кожна дитина має право на рівний доступ до освіти. У зв’язку з цим конкурсний набір дітей в 1 клас скасовується. Тепер першокласники будуть зараховані до шкіл за їх місцем реєстрації, незалежно від того, спеціалізована ця школа або загальноосвітня.
2. Скасування обов’язкової шкільної форми
Президент України Володимир Зеленський у червні скасував указ про обов’язкову шкільну форму.
3. Нове меню для шкільних їдалень
Вже до кінця 2019-2020 навчального року КМДА планує перевести всі столичні школи на мультипрофільне меню. Ціна за обід не зміниться, продукти залишаться тими ж, але тепер обід в їдальні буде нагадувати шведський стіл, де учні зможуть самі вибирати, що з’їсти сьогодні.
4. Світловідбиваючі жилети для учнів 1-4 класів
З 1 вересня 2019 року в силу вступає нове правило: учні 1-4 класів зобов’язані носити світловідбиваючі жилети в темний час доби по дорозі в школу і додому. Взимку буде доречно надіти жилет і вранці поверх куртки або пальто. Завдяки цьому водії будуть краще бачити дітей на дорозі, що дозволить зменшити кількість школярів, що постраждали в ДТП.
5. Електронний учнівський квиток
У новому навчальному році 2019-2020 всі школярі, замість звичайних учнівських квитків, отримають нові — електронні. Це дозволить батькам відстежувати переміщення дитини по місту за допомогою спеціального додатку, а школярам-уникати черг в метро.
6. Вільний вибір форми навчання
Це нововведення стосується дітей, які змушені пропускати уроки через часті хвороби або ж серйозні заняття спортом, музикою та іншим.
У таких випадках батьки мають право подати заяву в адміністрацію школи, щоб перевести дитину на індивідуальну форму навчання. Після чого вчителі складають для таких дітей спеціальний навчальний план. Оцінка рівня знань буде проходити два рази на рік у вигляді підсумкової контрольної роботи.
7. Вести уроки в школі зможуть не тільки вчителі
Коли в школі, наприклад, немає профільного вчителя, то окремі уроки зможе проводити гурток або організація з хорошими фахівцями. Такий підхід називається мережевою формою навчання. Так можна вирішити проблему нестачі вчителів.
Запропонувати свої послуги зможуть всі установи, які зацікавлені в такій співпраці.
8. Оголошення оцінок школярів
Відтепер оцінки учня — це його особиста інформація, яку вчитель не має права розголошувати, тобто оголошувати на весь клас.
Безпосередньо на уроці вчитель може загальними фразами оцінити відповідь/роботу учня, але оцінку в балах — виставляти у щоденник на перерві або після уроків в індивідуальному порядку. Це стосується і батьківських зборів.
9. Скасування дощок пошани для відмінників
Кожен учень індивідуальний у своїх успіхах. Хтось краще вчиться, а хтось краще грає у футбол, танцює або співає. Діти різні, і здібності у них теж різні, кожен талановитий по-своєму.
10. Зміни в програмі ЗНО 2020 з української літератури
У новому навчальному році змінилася програма ЗНО з української літератури, деякі твори прибрали, деякі — додали.
Крім того, як і вимагають керівні документи, заступником директора з ВР та відповідальною з охорони праці Парижняк О.А з усіма працівниками був проведений щорічний інструктаж з техніки безпеки, збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу.
Адміністрація навчального закладу щиро вдячна усім педагогічним працівникам та батькам за плідну роботу у 2018 – 2019н.р.
Бажаємо всім освітянам плідної роботи, результативного навчального року, а нашим навчальним закладам у просторі сучасних можливостей - кращих умов!

Прес – центр Дорошівського ЗЗСО І- ІІІ ступенів

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних