Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт Дорошівського сільського голови Олександра Ігнатова про роботу в 2019 році

Дата: 28.01.2020 15:55
Кількість переглядів: 1096

Фото без опису

Звіт Дорошівського сільського голови

Олександра Ігнатова про роботу в 2019 році

 

Впродовж звітного періоду сільська  рада та її  виконавчий комітет,   депутатський корпус, жителі громади, спрямовували зусилля на втілення у життя проектів та  програм розвитку Дорошівської ОТГ, розв’язання назрілих, життєвих питань щодо  покращення соціально-побутових умов жителів та інфраструктури сіл громади.

      Протягом 2019 року, завдяки реформі децентралізації та наполегливій роботі працівників сільської ради Дорошівською ОТГ були реалізовані такі проекти:

  1. «ЩОБ МАЛЯТАМ БУЛО ТЕПЛО» (поточний ремонт системи опалення з метою поліпшення енергоефективності в закладах дошкільної освіти Дорошівської сільської ради  Вознесенського району Миколаївської області) – всього 89,50 тис. грн.(з обласного бюджету –50,00 тис. грн., з місцевого бюджету –39,5 тис.грн.)
  2. «В НОГАХ ПРАВДИ НЕМАЄ» (підвищення комфорту та рівня безпеки пасажирів – жителів громади, шляхом облаштування зупинок громадського транспорту) – всього 170,00 тис. грн. (з обласного бюджету – 153,00 тис. грн., з місцевого бюджету – 17,00 тис.грн.)
  3. «ТЕПЛОЗБЕРЕЖЕННЯ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО СПОЖИВАЧА» (заміна вікон у закладах культури Дорошівської сільської ради  та Дорошівській амбулаторії групової практики),– всього 95,00 тис. грн. (з обласного бюджету – 85,5 тис. грн., з місцевого бюджету – 9,5 тис. грн.)
  4. «СТВОРЕННЯ ЯКІСНИХ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНИХ УМОВ У ДИТЯЧОМУ САДКУ – ЗАПОРУКА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я ВИХОВАНЦІВ» (створення санвузла у лівій стороні закладу дошкільної освіти «Малятко» Дорошівської сільської ради Вознесенського району Миколаївської області) – всього 60,0 тис. грн., (з обласного бюджету – 60,0 тис. грн.)
  5. «Забезпечення належного рівня безпеки  та цивільного захисту, шляхом впровадження системи зовнішнього відеоспостереження на території закладів загальної середньої освіти Дорошівської сільської ради» – всього 115,0 тис. грн. (з державного бюджету – 115,0 тис. грн.)
  6. «Капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення по вул.Продольна, вул.Перемоги від КТП-486 в с. Білоусівка Вознесенського району Миколаївської області»– всього 180,287 тис. грн. (з державного бюджету – 180,287 тис. грн.)
  7. «Капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення  по вул.Москаленко від  КТП-457 в с. Дорошівка Вознесенського району Миколаївської області», – всього 192,305 тис. грн. (з державного бюджету – 192,305 тис. грн.)
  8. «Капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення по вул.Садова від КТП-601 в с.Дорошівка Вознесенського району Миколаївської області» – всього 188,274 тис. грн. (з державного бюджету – 188,274 тис. грн.)
  9. «Капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення  по вул.Свірьопкіна, вул. Миру  від КТП-585 в с. Дорошівка Вознесенського району Миколаївської області» всього 209,813 тис. грн. (з державного бюджету – 209,813 тис. грн.)
  10.  «Капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення по вул. Шмідта від КТП-285 в с. Білоусівка Вознесенського р-ну Миколаївської області» - всього 144,893 тис.грн. (з державного бюджету – 144,893 тис.грн.)
  11. «Капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення  по вул.Москаленко, вул. Миру від  КТП-457 в с. Дорошівка Вознесенського району Миколаївської області» - всього 108,739 тис.грн. (з державного бюджету – 108,739 тис.грн.)
  12. «Капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення  по вул.Димитрова від  КТП-202 в с. Білоусівка Вознесенського району Миколаївської області» - всього – 241,086 тис.грн. ( з державного бюджету - 195,389 тис.грн., з місцевого бюджету – 45,697 тис.грн.)
  13. «Придбання спецтехніки (причепу тракторного)  для КП «Добробут» виконавчого комітету Дорошівської сільської ради» - всього 160,00 тис.грн. ( державного бюджету – 160,00 тис.грн.)
  14. «Реконструкція спортивного майданчика зі штучним покриттям у Дорошівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Дорошівської сільської ради по вул. Свірьопкіна, 113» - 1541,854 тис.грн. (з обласного бюджету – 1538,479 тис.грн., з місцевого бюджету – 3,375 тис.грн)
  15. «Підвищення стандартів життя в сільській місцевості (ремонт дороги по маршруту шкільного автобуса  по вулиці Москаленко в селі Дорошівка Вознесенського району Миколаївської області)» - всього 198,00 тис.грн. (з обласного бюджету – 198,00 тис.грн.)

Загальна сума залучених коштів на проекти місцевого розвитку у 2019 році становить 3694,751 тис. грн., що на 1271,56 тис.грн. більше, в порівнянні з минулим роком.

Виділення коштів з обласного бюджету відбулося за активної підтримки депутатів обласної ради Терещенка О. К., Ташлика Г.В.  та Кормишкіна Ю.А.

Крім того, була проведена швидка та результативна робота працівників сільської ради з оформлення документів для придбання квартири дитині, позбавленої батьківського піклування Семьонову Вадиму жителю Дорошівки. Житло придбане за державні кошти у м. Вознесенськ на суму  366,792 тис.грн.

У 2019 році почала працювати сонячна електростанція на території с. Дорошівка, на цьому об’єкті створено  12 нових робочих місць. Цьогоріч, згідно договорів благодійної допомоги з ТОВ «НІК САНСТАР 2» було залучено 120,00 тис.грн.. Разом з депутатами сільської ради було обговорено питання щодо їх використання, а саме: 60,00 тис.грн. – на ремонт дороги в с.Дорошівка в напрямку сонячної електростанції, 30,00 тис.грн. – на придбання оргтехніки, 30,00 тис.грн. – на облаштування додаткових приміщень у фойє сільської ради.  

У с.Білоусівка ТОВ АКЗ продовжує відновлювати роботу кар’єра  по видобутку вапняку та планується створення нових робочих місць.

Окрім інвестиційних проектів Дорошівською сільською радою проведена наступна робота:

  • Видано  2379 довідок;
  • Проведено 157 нотаріальних дій;
  • Опрацьовано 137 звернень на отримання дотації за утримання молодняку  ВРХ, зібрано пакети документів, проведено нарахування, в результаті чого населенням отримано 602,1 тис. грн.
  • Проведено додаткові вибори депутатів Дорошівської сільської ради об’єднаної  територіальної громади від Щербанівської сільської ради, обрано 10 депутатів;
  • За залишки освітньої субвенції та співфінансування з обласного бюджету придбано новий шкільний автобус на суму 1930000,00 грн. ( з них залишки освітньої субвенції у сумі 1000,00 тис.грн., фінансування з обласного бюджету у сумі 930,00 тис.грн.)
  • Проведено ремонт дороги по вул.. Різдвяна в с.Дорошівка за кошти з місцевого бюджету у сумі 199,00 тис.грн.
  • Виділено кошти на Нову Українську Школу: (з державного бюджету – 75,953 тис.грн., з місцевого бюджету – 193,7 тис.грн.)
  • Проведено опалення у Відділення зв’язку с.Дорошівка;
  • Засипано ґрунтову дорогу по вул..Продольна в с.Білоусівка ТОВ «Фасад» (керівник Кузик В.О.) на суму 93,00 тис.грн.;
  • Встановлено частину огорожі в ЗДО «Зірочка» (з боку пам’ятника загиблим воїнам);
  • Закінчується виготовлення документації на громадські пасовища – 124,00 тис.грн.

Загалом, сума залучених коштів, разом з коштами на проекти місцевого розвитку становить більше 7 млн. грн., що, як не цифри може "говорити" про результати роботи сільського голови та сільської ради.

             Сільською радою, в межах реалізації програми «Турбота», було виплачено матеріальну допомогу 31 мешканцю громади, які опинилися у важких життєвих умовах  на суму 31 тис.грн. та надано матеріальну допомогу 27 учасникам АТО на суму 27 тис. грн.

В нашій громаді  в даний час активно ведеться робота  по централізованому вивезенню сміття, його сортуванню та боротьба зі стихійними смітниками. Цьогоріч було відкрито 2 пункти з прийому сортованого сміття, розширено спектр послуг КП «Добробут» в частині вивезення сміття для фізичних та юридичних осіб. У грудні 2019 року КП «Добробут» заключило договір про вивезення сміття на сміттєзвалище з КП «СОМ». Надалі планується заключення договорів про подвірний вивіз сміття з усіма домогосподарствами, які розташовані на території Дорошівської ОТГ.

У вирішенні питання благоустрою Дорошівської ОТГ нам допомагає Вознесенська філія Миколаївського обласного центру зайнятості, коли направляє на роботу підсобних робітників. До речі, протягом 2019 року, завдяки співпраці та співфінансуванню з Центром зайнятості 50% на 50%,  Дорошівською сільською радою було заключено 41 договір та тимчасово працевлаштовано  11 чоловік.

Адміністрація сільської ради співпрацює та надає фінансову підтримку установам та організаціям розташованим у межах Вознесенського району, а саме: з бюджету сільської ради  виділяються кошти на безкоштовне перевезення пільгових категорій населення, плівку для ФЛГ, заходи РДА для придбання подарунків дітям пільгових категорій, пожежну охорону, закупівлю туберкуліну, придбання ліків на невідкладну допомогу, пільгові рецепти, дитячий стоматологічний кабінет, трудовий архів, раду ветеранів, Щербанівську ДЮСШ, на утримання двох людей похилого віку, заробітну плату 5 соціальних працівників та 1 спеціаліста у територіальному центрі соціального обслуговування,  заробітну плату 2 фахівців та комунальні послуги у Вознесенському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на утримання 2 дітей з інвалідністю у КУ «Центр соціальної реабілітації дітей інвалідів м. Вознесенська», на комунальні послуги та паливно-мастильні матеріали у відділ охорони здоров’я  тощо.

Загальна сума коштів, яка виділена у 2019 році на фінансування установ та організацій розташованим у межах Вознесенського району, становить 1664,807 тис.грн.

Всі витрати, пов’язані з роботою освітніх та культурних закладів фінансуються з місцевого бюджету сільської ради, а це і заробітна плата працівників закладів дошкільної освіти, техперсоналу двох шкіл, Відділу ОКМС, закладів культури та бібліотечних закладів, оплата енергоносіїв (електроенергія, газ, вугілля, дрова), дизельного палива для шкільного автобуса, продуктів харчування для дітей початкових класів та дітей пільгових категорій у школах та дитячих садках (малозабезпечені, – 100%, багатодітні – 50%), оплата всіх потреб зазначених закладів ( виділено кошти та придбано: плиту електричну, бойлер, електром’ясорубку, розширювальний бак, оргтехніку, запасні частини, меблі для туалету, лічильники, будівельні матеріали, вогнегасники, унітази тощо).

Дуже хочеться відзначити наших партнерів та спонсорів, адже за їхньої допомоги в Дорошівській громаді  проведено немало роботи. Завдяки ТОВ «Дружба» було проведено святкування річниці с.Дорошівка. А ТОВ «Белоусовка» є організатором дозвілля та частування мешканців с.Білоусівки на свята: День Перемоги, День захисту дітей, День людей похилого віку, День села.  Традиційно, проведення змагань з футболу за Кубок Свірьопкіна, здійснювалося за фінансової підтримки підприємця Хая Нгуєна.

 Велике значення для закладів освіти має також спонсорська підтримка. Від закладів освіти та культури, які розташовані на території с. Білоусівка вже вкотре хочеться подякувати ТОВ «Белоусовка»(керівник Звєров В.В.). У 2019 році для учнів школи товариством було оплачено 2 шкільні екскурсії до м. Миколаїв та м. Вознесенськ, вивезено сміття з території школи, надано дрова для шкільної їдальні, подаровано нові м’ячі у спортивну залу, придбано новорічні подарунки для всіх учнів школи. У торбу Діду Морозу щорічно надають цукерки та печиво підприємці Усата. Л.М., Крючкова І.П., Янзик В.В, Куделя О.П. та Бойко К.В..

Щороку, для вихованців ЗДО «Зірочка» ТОВ «Белоусовка» надає благодійну допомогу у вигляді олії та борошна, а також забезпечує іграшками та солодощами на день св.. Миколая та новорічними подарунками.

Білоусівському ЗДО «Зірочка» підприємство «Голубая лагуна», яке розташоване на території с.Білоусівка придбало тюль для групової кімнати та матеріали для встановлення частини огорожі.

Уже два роки поспіль ТОВ «АКЗ» дарує новорічні подарунки для учнів молодшої школи та дошкільнят у с. Білоусівка.

Дорошівський ЗДО «Малятко» також у минулому році не залишився без уваги спонсорів. Так, новорічні подарунки для дорошівських дошкільнят було придбано ТОВ «Дружба», яке знаходиться на території с. Дорошівка. Цукерки у торбу Діду Морозу надало ПП «Менада», а фрукти та печиво Колотюк Н.А.

Велику допомогу у вигляді будівельних матеріалів для дошкільного закладу надав Партика О.В..

Цьогоріч для учнів 1-2 класів Дорошівського ЗЗСО ТОВ «НІКСАНСТАР 2» надіслало новорічні подарунки, згідно договору благодійної допомоги.

Значну підтримку надають небайдужі фермерські господарства та підприємці громади, а саме Макогон О. В.,  Котляр С. А.,  Крючкова І. П., ФГ «Сліпченко В.Г.»,  Бойко К. В., Партика О.В., Чуприна О.А., Колотюк Н.А. та ін...

 З метою забезпечення інформаційної відкритості, створення належних умов для доступу до публічної інформації працівниками сільської ради наповнюється відповідними матеріалами веб-сайт Дорошівської об’єднаної територіальної громади, ведеться сторінка у Facebook. На цих веб-ресурсах систематично та оперативно розміщується інформація про діяльність сільської ради, виконавчого комітету, оприлюднюються проекти та рішення сільської ради і виконкому.

Про відкритість та роботу для односельчан свідчить і те, що апарат сільської ради приймає та обслуговує населення щоденно.

Підсумовуючи сказане, хочу зазначити, що 2019 рік видався  нелегким, але разом ми досягли певних результатів. Я хочу подякувати керівникам і працівникам освітніх, медичних закладів, керівникам культури, підприємцям, одноосібникам, керівникам сільськогосподарських товариств, аматорам художньої самодіяльності, депутатам, працівникам сільської ради, членам виконкому, всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, тим, хто  робить наші села кращими.

 

Сільський голова                                                                                 О.А. Ігнатов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних