Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційна довідка для підприємств які проводять діяльність з пасажирських автоперевезень

Дата: 17.03.2020 13:30
Кількість переглядів: 439

Інформаційна довідка для підприємств які проводять діяльність з пасажирських автоперевезень

 

До об’єктів, де необхідно здійснювати профілактичні дезінфекційні заходи, відносяться всі види пасажирського транспорту. Перевезення пасажирів супроводжується надзвичайно сприятливими умовами для розвитку активного епідемічного процесу.

Тому на міському пасажирському транспорті  ряд заходів передбачено зокрема, Наказом МОЗ України від 06.11.2015р. № 732 «Про затвердження нормативно-правових актів з питань організації та проведення санітарно-протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання  виникненню і поширенню грипу та гострих респіраторних інфекцій».

Згідно цього документу в період епідемічного підйому  захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції мають проводитись профілактичні, протиепідемічні та дезінфекційні заходи на підприємствах усіх видів міського транспорту, а саме:

- організація проведення вологого прибирання пасажирського транспорту після закінчення робочої зміни з використанням засобів дезінфекції;

- забезпечення працівників милом та антисептиками для забезпечення дотримання ними правил особистої гігієни.

В міських транспортних засобах обробка проводиться після закінчення робочої зміни і висадки  пасажирів. Дезінфекції підлягають внутрішні поверхні салону ( двері, поруччя, компостери, ручка перемикання швидкостей, ручка гальма стоянки, перемикачі світлових приборів) та інші вологостійкі поверхні.

В транспортних парках і депо дезінфекції  підлягають: санітарно-побутові приміщення ( не менше 2 –х разів на добу та за потребою), кімнати прийому їжі, санітарно-технічне обладнання в туалетах , душових і кімнатах гігієни ( не менше 2 –х разів на добу та за потребою), меблі, ручки в усіх приміщеннях  і поруччя,  інвентар для при бирання (після кожного прибирання), тощо.

З метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів щодо попередження розповсюдження гострої респіраторної короновірусної хвороби COVID-19 рекомендовано:

- проводити дезобробку автотранспортного засобу двічі на добу спеціальними дезінфікуючими засобами;

- забезпечити водіїв та кондукторів респіраторними масками для попередження зараження;

- забезпечити проведення термометрії працівників автотранспортних засобів до початку роботи;

- забезпечити недопущення перебування на робочому місці працівників з симптомами гострого респіраторного захворювання, підвищеної температури тіла та особливо осіб, що повернулись з відпустки або з відрядження з країн, в яких були зареєстровані випадки COVID-19.

 

Вимоги до дезінфекційних засобів для дезінфекції на транспорті.

Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів, мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (ст.34) передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.

Функціональні властивості дезінфекційних засобів:

дезінфекційна ефективність – доведений широкий спектр антимікробної дії проти збудників інфекцій бактеріальної і вірусної етіології при нетривалому часі дезінфекційної дії (5-30 хв.);

         безпечність  для користувачів і пасажирів (можливість, за необхідності, проведення обробки у присутності сторонніх осіб, в тому числі пасажирів  відсутність стійкого неприємного запаху).

універсальність – поєднання дезінфікуючої, миючої і дезодоруючої дії, широкий спектр можливих об’єктів обробки

         відсутність пошкоджуючої дії  на об’єкти обробки ( наприклад корозії).

 

 

Вознесенське міжрайонне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Миколаївській області

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.