Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

STREAM-освіта – мейкерське шоу з англійської мови «4 seasons» у Білоусівській школі

Дата: 18.12.2017 16:23
Кількість переглядів: 4191

Сучасне суспільство вимагає, щоб підростаюче покоління було здатне креативно, нестандартно мислити, могло створювати інновації. У західних країнах одним із засобів виховання майбутніх спеціалістів вважають STEM-освіту, яку підтримують на державному рівні. Акронім STEM слугує для позначення науки (Science), технології (Technology), інженерного проектування (Engineering) та математики (Mathematics). Але з часом, американські вчені прийшли до висновку, що для того, щоб виховати креативну особистість, людину, необхідно включити в освіту ще компоненти – Arts (мистецтво) - дисципліни та Reading and wRiting – читання і письмо, тому акронім змінився на STREAM.

Вчителі Білоусівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів активно вивчати впровадження елементів STREAM-освіти на уроках та під час показових заходів. У рамках загальношкільного Тижня англійської мови у початковій школі, у день, коли осінь змінює зима, відбулося мейкерське шоу «4 seasons» для учнів 4 класу, яке провела вчитель Дрозд Юлія Андріївна.

Класна кімната перетворилася на справжню арт-студію із чотирма секціями - порами року: Winter, Spring, Summer, Autumn та із двома видами завдань для кожного сезону: інтелектуальним та творчим. За правильне та естетичне виконання цих завдань учні отримували бали, а також присутні учні-асистенти та вчителі мали власні бонуси-бали для учасників.

Мотивували вивчати англійську мову молодших друзів десятикласники, які разом із вчителькою показали сценку «Незнайко та пані English», а також назвали загальновідомі факти про англійську: її знають найбільше людей у світі як другу нерідну мову, англійською друкують найбільше, а також цю мову  визнано міжнародною мовою спілкування, торгівлі, економіки та навчання.

Кожен учень починав індивідуально виконувати завдання відповідно до того сезону, у якому сам народився. Так у Winter-секції учні створювали апліковані ілюстрації до пригодницької історії «Pengi and his friends» і записували англійською подані на зображеннях слова з теми «My day». У Spring-секції потрібно було скласти орігамі-тюльпан для весняного букету і перекласти з англійської текст. Summer чекало на створення об’ємного постеру «Undersea world» (а саме різнокольорових чарівних рибок) і необхідно було прочитати виразно англійською вірш «The seasons». А в Autumn -секції учні створювали гофрованих лісових жителів для прикраси підвіконня і записували англійською подані числівники. 

Інструкції до творчих та інтелектуальних завдань учні отримували англійською мовою, вчителем пропагувалося озвучувати дії та називати предмети, які необхідні для виконання того чи іншого творчого завдання. Також протягом шоу звучала англомовна пісня «The seasons», яку учні, підспівуючи самостійно, теж вивчили. Окрім інтелектуальних завдань учні повторювали та вивчали англійські слова з тем: «Кольори», «Тварини», «Шкільне приладдя», «Дієслова», «Пори року», «Погода», «Емоції».

Звичайно, що визначилися кращі креативні знавці англійської мови. Найбільшу кількість балів за виконання творчих та інтелектуальних завдань отримали Вікторія Звєкова та Юлія Грималовська, а із врахуванням балів-бонусів перемогу та солодкий подарунок виборола Вікторія Звєкова.

За Концепцією Нової української школи навчання у початкових класах переходить до інтегрованого вивчення дисциплін із використанням технології STREAM-освіта, що є досить прогресивною та необхідною вимогою часу і вимагає не стільки матеріального забезпечення та обладнання школи, скільки креативного підходу до викладання дисциплін від самих вчителів, які мають бути фахівцями не в одному напрямку.

 

Дрозд Юлія Андріївна, вчитель  інформатики та англійської мови Білоусівської ЗОШ І-ІІІ ступенів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.