Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Педагоги Миколаївщини розпочали підготовчий етап  до нового навчального року

Дата: 31.08.2017 16:55
Кількість переглядів: 883

 Закінчилося літо, відпустки, і всі думки вчителів налаштувалися на нову, хоч і досить знайому хвилю - навчання та виховання, нових відкриттів і знайомств і, не без того, турбот. Для всіх освітян держави 1 вересня - день початку копіткої та наполегливої праці. Усім, хто викладає в навчальних закладах, добре відомо, наскільки важка праця вчителя, наскільки відповідальна й насичена різноманітними емоціями.  Вже незабаром обіцяють прийняти доопрацьований законопроект про освіту. І якщо він не буде змінений, то школярів і вчителів чекає досить багато різних нововведень.

 21 серпня у Миколаївському  обласному інституті післядипломної педагогічної освіти стартувала серпнева педагогічна декада.

  Ціннісними орієнтирами освітніх заходів, проведених в рамках обласної конференції у серпні 2017 року на Миколаївщині, стала низка нестандартних заходів: майстер-класи, педагогічні студії, презентації інноваційного досвіду кращих педагогів Миколаївщини, інтерактивні полілоги та інше. Місцями дислокації їхнього проведення стало подвійне розгалуження освітніх середовищ: ОДА та МОІППО.

    Практичним спрямуванням вирізнявся майстер-клас у формі презентації освітнього проекту «Системний підхід у використанні здоров’язбережувальних технологій у навчально-виховному процесі», що провела Дрозд Н. В., заступник директора з навчально-виховної роботи Білоусівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Вознесенської районної ради, учитель–методист, лауреат конкурсу «Учитель року – 2012» у номінації «Українська мова і література», голова постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, освіти, фізичного виховання, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Дорошівської ОТГ.

   Міністерство освіти окреслило в оновлених програмах  основні компетентності, що стосуються будь – якого уроку, на першому місці серед яких  є збереження здоров’я. Переконливими аргументами Наталія Віталіївна довела  актуальність проблеми, а також презентувала сучасні прийоми та методи щодо застосування здоров’язбережувальних технологій у навчальному процесі, у тому числі на уроках  української мови і літератури. Під час інтерактивної педагогічної вправи освітяни перевірили вислів  Бернард Шоу, який  сказав : «Якщо у Вас є яблуко і у мене є яблуко, і якщо ми обміняємося цими яблуками, то у Вас і у мене залишиться по одному яблуку. А якщо у вас є ідея і у мене є ідея, і ми обміняємося цими ідеями, то у кожного буде по дві ідеї…». Майстер – клас супроводжувався презентацією, відеоуривками з досвіду роботи Дрозд Н.В.: авторські фізкультхвилинки, виконання учнями народних обрядів,  дистанційне виконання домашніх завдань учнями старшої школи тощо. Зверталася особлива увага педагогів на недопустимість перевантаження учнів домашніми завданнями, обов’язкові  уроки – пари для старшокласників, що вводяться для розвантаження дитячих портфелів,  конфіденційність оцінювання, зміни у програмах для учнів 5-9 класів  тощо.

  Дійсно, практична значимість системи здоров’язбереження в освіті  полягає у тому, що вона може бути використана в реальній практиці освітніх закладів усіх видів, а також може служити основою для пошуку нових рішень проблем сучасної освіти щодо збереження і зміцнення здоров’я школярів.

                   

                                                Адміністрація Білоусівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних