Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дорошівка відсвяткувала 222-гу річницю свого заснування.

Дата: 05.10.2017 16:56
Кількість переглядів: 932

 "Моє село краплиночка на карті". І знову зазолотілася першими листочками осінь – благодатна пора, коли кожен господар підводить підсумки своєї роботі. Вже зібрані врожаї, засіяні озимі, готується до відпочинку земля, поля та сади. Наступає пора весіль, свят в наших українських селах. Не оминула вона і Дорошівчан.  30 вересня в день Віри, Надії, Любові – переддень великих свят:

  • 222 Річниці від дня заснування села Дорошівки (Арнаутівки).
  • Дня вчителя,
  • Дня людей поважного віку,
  • Дня бібліотек,

То ж до цього дня готувалися старанно та ретельно.

Ще зранку гучна святкова музика  розбудила дорошівців, запрошуючи до будинку культури. Полинули святково вбрані людські потоки запрошених гостей: пенсіонерів, трудівників в різних галузях господарства, вчителів, учнів, молоді.

В святково вбраному Будинку культури оформлені виставки поробок. Діти ДНЗ «Малятко» та Дорошівської загальноосвітньої школи представили цікаві роботи. Всі були у захваті від прекрасних витворів народного мистецтва майстринь села. Чисельні фото колажі розповіли про культурне життя села, а фотовиставка «Квіти від дорошівчан»  милували око шанувальників.

Усіх жителів села та гостей  запросили до концертної зали. Свято розпочалося з привітання сільського голови Олександра Ігнатова, який сказав гарні слова не тільки про красу і щедрість нашого гарного села, а  й про головну цінність – людей, працьовитих та хазяйновитих, добрих та розумних.  Привітав, вручивши грамоти та подарунки,  найстарших жителів села: Кадуцьку Матрону Федірівну – 90 років, Швай Марію Федірівну – 89 років. Прийомні сім’ї: Макогон  Віктора та Надії,  Богданових  Павла та Оксани,  Довганюк  Івана та Світлани. Ювілярів подружнього життя – Мельничук Сергія та Ларису – 25 років. Людей, які в будь який час приходять на допомогу людям:  Мар’янова Валерія Анатолійовича та Бойка Петра Миколайовича.

Голова привітав людей поважного віку, та вклонився їх праці та досвіду, а також вчителів, які фактично закладають розумне і вічне в майбутнє нашого дорошівського молодого покоління.

Працівників медичної галузі, які стоять на охороні здоров’я односельчан.

Олександр Анатолійович відзначив що у села є майбутнє, бо тільки в цьому році в нас народились вже шість майбутніх мам та дев’ять захисників Батьківщини. Привітав  найменшого мешканця села Богданова Тімура.

Кожне привітання сільського голови супроводжувалось музичними вітаннями від колективів Дорошівського будинку культури під керівництвом Вербівської  Ларіси  Вікторовни та Гончаренко Викторіі Володимирівни.

Своїх односельців привітала директор Дорошівської загальноосвітньої школи Кузнєцова Любов Василівна, яка навчала декілька поколінь, побажала миру, любові, злагоди в сім’ях.

До сліз зворушливими були побажання голови ветеранської організації Синякова Олександра Григоровича, та його пісня в подарунок «Мои  года – мое богатство». Подарунком стали виступи Ласної Оксани  та Мустяци Олексія, вокального ансамблю «Любисток», сестер Ігнатових та інших.

Найбільше оплесків отримала пісня від вихованців ДНЗ «Малятко» під керівництвом Бернацького В.В. та виховательки Бурятник Лілії Василівни.

Люди старшого покоління не стримували сліз від радості та подяки за вітання.

Головним сюрпризом стало запрошення на гостину до парку біля будинку культури, в зоні відпочинку. На всіх запрошених тут чекали працівники сільської ради в українських  вишиванках з щирою лосмішкою, гарні та привітні. Святково накриті столи, запашний український борщ, картопля з реберцями, тай до картопельки… 

Цікавою частиною свята став благодійний аукціон. Активна жителька нашого села Мельничук Ала Михайлівна спекла неймовірно красивий торт, прикрашений солодкими маками та вишитим рушником. Величезний торт вагою більше шести кілограмів був виставлений на аукціон. Після тривалих торгів, переможцем став Красовський Ігор Юрійович, який заплатив за торт 650 грн. Ці кошти, Мельничук Ала пожертвувала на розвиток хореографічного колективу «Вікторія» Дорошівського СБК. Дякуємо за щедрість.

Пригощали пиріжками, варениками, пирогами та борщем. І було свято до пізньої ночі. Лились пісні, українська мова, дитячий сміх. Приємно, коли за єдиним столом збирається вся сільська сім’я, зустрічаються друзі, знайомі та навіть рідня. Атмосфера дружнього відпочинку та спілкування наповнила Дорошівку.

Приємно скуштували каравай  з рук господаря, пиріг з рук господині. Тут же в парку пригощали городиною та фруктами овочівники Грищенко Т.В., Тьоса В.В.,  Войтюшенко Л.С. Розігрувалась безкоштовна безпрограшна  лотерея від компанії UHBDP.

Проводив  ігри, конкурси, спортивні змагання  Кульчицький М.В.

Молодь провела музичний флешмоб з дітьми.

В сільській бібліотеці для наймолодших було організоване свято «Весело разом», майстер клас «Квіточка для мами», веселі вікторини з призами. Найбільше дітям сподобався салон «Аквагрим», який створила Людмила Мустяца. З  її творчим виконанням гриму діти повеселили всіх навколо.

Свято відбулося за підтримки місцевих підприємців Нгуєна Х., Деланяна А.М., Ройченко В.Н, Макогона О.В., Колотюк Н.А.,Шуваєва В.В., Партики О., директора   ТОВ «Дружба» Коржа П.М.та обласного депутата Терещенка О.К. Дякуємо за вашу любов до рідного краю та за щедрість. Благослови вас Господь.

Крім того всіх порадувала оригінальна фото зона, яка не пустувала ні хвилини. Адже в серцях людей звучали ті ж слова           «Я люблю Дорошівку!».

Любов буває різною, але саме від поваги, щемливої ніжності до рідного краю народжується велике почуття гордості та радості від того, що ми живемо в найкращій країні на землі – нашій Україні!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних