Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага сільгоспвиробників – платників єдиного податку       4 групи! Як зберегти статус платника єдиного податку 4 групи на 2021 рік сільгосппідприємству, яке втратило врожай внаслідок несприятливих погодних умов

Дата: 10.12.2020 12:00
Кількість переглядів: 369

Увага сільгоспвиробників – платників єдиного податку       4 групи!

 

Як зберегти статус платника єдиного податку 4 групи на 2021 рік сільгосппідприємству, яке втратило врожай внаслідок несприятливих погодних умов

 

Відповідно до ст.298.8.4. Податкового Кодексу України у разі коли у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського виробництва становить менш як 75 відсотків, сільськогосподарський товаровиробник - юридична особа сплачує податки у наступному податковому (звітному) році на загальних підставах.

Якщо така частка не перевищує 75 відсотків у зв’язку із виникненням обставин непереборної сили у попередньому податковому (звітному) році, до платника податку в наступному податковому (звітному) році зазначена вимога не застосовується. Такі платники податку для підтвердження статусу платника єдиного податку подають до 20 лютого 2021 року податкову декларацію разом із рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних рад про наявність обставин непереборної сили та перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин.

         Для того, щоб залишитися на єдиному податку (далі – ЄП) у четвертій групі сільгосппідприємство  повинно здійснити наступне:

    • Розрахувати частку сільгоспвиробництва. Якщо така частка менше      75 % і мали місце форс-мажорні обставини (несприятливі погодні умови) сільгосптоваровиробнику, звернутися до Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області (далі - РТПП) (м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 41,   тел. (0512) 47-33-13) для отримання сертифікату про дію обставин  непереборної сили. Для цього необхідно надати заяву та пакет документів, в який входять зокрема завірені копії наказу про створення комісії сільгосппідприємства з обстеження посівів та фіксування площі, на якій сталась загибель урожаю, акту обстеження посів сільськогосподарських посівів, довідки з Гідрометеоцентру про несприятливі погодні умови, статистичної звітності (форми № 4-сг, № 37-сг), при наявності копія протоколу засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації при райдержадміністрації. Зразки заяв та регламент підтвердження форс-мажорних обставин можна завантажити за посиланням: https://rtpp.com.ua/uslugi/zasvidchennya-fors-mazhornyh-obstavyn/.
    • Після отримання сертифікату РТТП сільгоспвиробнику необхідно його копію та копії вищезазначених документів надати департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації для включення підприємства до переліку підприємств, які постраждали від обставин непереборної сили за адресою :  м. Миколаїв, вул. Спаська, 1.

          Оформлений належним чином перелік підприємств, які постраждали від обставин непереборної сили, буде наданий на розгляд сесії обласної ради.

За більш детальною інформацією просимо звертатися до департаменту агропромислового  розвитку      облдержадміністрації       за телефонами (0512) 37 74 02, 37 78 35.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.