Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОБЕРЕЖНО! ВИПАДОК АЧС У ВРАДІЇВСЬКОМУ РАЙОНІ!!!

Дата: 02.02.2021 09:49
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

ОБЕРЕЖНО! ВИПАДОК АЧС У ВРАДІЇВСЬКОМУ РАЙОНІ!!!

 

Відповідно до повідомлення Кривоозерського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, 26.01.2021 близько 1030 години на електронну адресу Врадіївської районної державної лікарні ветеринарної медицини надійшов лист від Врадіївської селищної ради, з повідомленням про виявлення трупів свиней на центральному сміттєзвалищі, на відстані близько 2 км до смт Врадіївка.

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби  м. Миколаїв встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження від 27.01.2021).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 27.01.2021 та 28.01.2021 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Врадіївській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Встановлено епізоотичне вогнище територію центрального сміттєзвалища, на відстані 1,3 км до смт Врадіївка та 1,2 км до дороги Кропивницьке-Платонове.

До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища включено такі населені пункти: частина смт Врадіївка (а саме, вулиці Лугова, Сонячна, Калинова, Шкільна, частково вулиця Визволення, Заводська, Магістральна, Незалежності, І. Франка, Паркова, Набережна, О. Невського, Грушевського), с. Адамівка, с. Новогригоріївка, Врадіївського району, Миколаївської області.

До зони нагляду радіусом 2 км від зовнішніх меж зони захисту ввійшла частина смт Врадіївка в територіальних межах.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Памятка для населення:

  1. Обов’язково ідентифікуйте, усіх сільськогосподарських тварин, які утримуються у Вашому господарстві.
  2. Не допускайте сторонніх (людей, тварин ) у своє господарство. Власникам особистих господарств слід утримувати свиней у свинарниках і сараях без вигулу та контакту з іншими тваринами.
  3. Не годуйте свиней кормами тваринного походження і харчовими відходами без проварки при температурі не менше 80 о С впродовж 1 години. Купуйте корми промислового виробництва
  4. Проводьте обробку свиней і приміщень для їх утримання один раз на 10 днів проти кровосисних комах (кліщів, вошей, бліх, мух та комарів). Постійно проводьте боротьбу з гризунами.
  5. Подвірний забій і реалізацію свинини проводьте лише з дозволу фахівців державної ветеринарної служби після проведення ними передзабійного огляду тварин та ветеринарно-санітарної експертизи м’яса, продуктів забою.
  6. Не купуйте живих свиней в недозволених місцях торгівлі, без супровідних ветеринарних документів.
  7. Не викидайте трупи тварин, залишки від їх переробки на звалища, узбіччя доріг.

 

Власникам тварин у випадку підозри на захворювання та в разі загибелі свиней терміново повідомляти  ветеринарну службу району за адресою м. Вознесенськ, вул.. Зої Космодем’янської, 2, т. 3-60-70, 3-26-12, 3-20-94, 3-24-56      

 

Вознесенське міжрайонне управління

ГУ Держпродспоживслужби

в Миколаївській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних