Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ШАНОВНІ ВИНОГРАДАРІ ТА САДІВНИКИ – не втрачайте шанс отримати державну підтримку

Дата: 09.04.2021 09:51
Кількість переглядів: 1752

Фото без опису

Шановні виноградарі та садівники –

не втрачайте шанс отримати державну підтримку

 

Поточного року в державному бюджеті передбачені видатки для фінансової підтримки суб’єктів господарювання – юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичних осіб – підприємців, що провадять діяльність у галузях садівництва, виноградарства та хмелярства. Порядок використання бюджетних коштів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.2005 № 587.

Суб’єкти господарювання, які хочуть взяти участь у програмі, мають звернутися в термін до 15 жовтня до обласної комісії або комісії Мінекономіки (у відповідності до напрямку державної підтримки) та подати визначений Порядком перелік документів.

Обов’язковою умовою є наявність проектної документації на створення виноградників столових сортів, плодово-ягідних насаджень і хмільників або на створення виноградників технічних сортів.

До обласної комісії документи подають суб’єкти господарювання, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники, бюджетні кошти надаються на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, для компенсації витрат (без урахування податку на додану вартість), здійснених у період з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, за такими напрямками:

1) придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю - у розмірі до 80 % здійснених витрат (після проведення ними садіння або ремонту насаджень);

2) проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення - у розмірі до 50 % здійснених витрат (після завершення монтажних робіт);

3) закупівля техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві згідно із затвердженим Мінекономіки переліком такої техніки, механізмів та обладнання, - у розмірі до 30 % їх вартості.

Компенсація витрат за садивний матеріал не може перевищувати нормативи, у межах яких проводиться часткове відшкодування їх вартості, затверджені Мінекономіки.

 

До комісії Мінекономіки документи подають суб’єкти господарювання - виробники плодів, ягід та винограду, які провадять сільськогосподарську діяльність з обробки, переробки та/або консервації плодів, ягід та винограду, для компенсації до 50 % вартості:

1) нового будівництва та реконструкції холодильників для зберігання плодів, ягід, столових сортів винограду та хмелю власного виробництва, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, об’єктів із заморожування плодово-ягідної продукції;

2) придбання ліній товарної обробки плодів та ягід, автоматизованих ліній з висушування плодів, ягід та хмелю власного виробництва, ліній з переробки плодів, ягід та технічних сортів винограду власного виробництва на соки, пюре, виноматеріали після завершення пусконалагоджувальних робіт.

Компенсації підлягає вартість об’єктів, введених в експлуатацію з                        1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, та/або вартість ліній, придбаних у той самий період.

 

АКЦЕНТУЄМО УВАГУ, що одноразово у 2021 році суб’єкти господарювання можуть отримати часткову компенсацію/доплату за період з 2019 по 2020 роки за напрямами та у розмірах, зазначених вище. Документи подаються відповідним комісіям до 1 травня або 15 жовтня.

 

Протягом бюджетного року загальна сума державної підтримки за цими напрямками не може перевищувати 60 млн. грн на одного суб’єкта господарювання, з врахуванням повязаних з ним осіб.

 

У разі зацікавленості, для отримання більш детальної інформації звертайтеся до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефонами: (0512) 37 74 02, 37 78 35.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних