Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

12 квітня 2021 року відбулась нарада за участі сільського голови Дорошівської сільської ради Солощенка О.М. та начальника відділу ОКМС Дорошівської ТГ Добущей Л.Б. з керівниками ЗЗСО та головами профспілкових комітетів ЗЗСО Дорошівської ТГ.

Дата: 13.04.2021 11:15
Кількість переглядів: 1613

12 квітня 2021 року відбулась нарада за участі сільського голови Дорошівської сільської ради Солощенка О.М. та начальника відділу ОКМС Дорошівської ТГ Добущей Л.Б. з керівниками ЗЗСО та головами профспілкових комітетів ЗЗСО Дорошівської ТГ щодо трансформації закладів загальної середньої освіти. Відповідні зміни передбачені реформою Нової української школи, яка закріплена Законом України "Про освіту" та деталізована ЗУ "Про повну загальну середню освіту".

Отже, після поетапного запровадження реформи шкільна освіта поділятиметься на три рівні: початкову (1-4 роки навчання), базову (5-9 роки навчання), старшу профільну школу (10-12 роки навчання). Початкова школа називатиметься – початковою, базова школа - гімназією, а старша профільна – ліцеєм. Закон набирає чинності з 01 вересня 2024 року, що передбачає суттєве реформування мережі закладів загальної середньої освіти. Початкова школа має функціонувати як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії. Гімназія та ліцей мають функціонувати як окремі юридичні особи. Для започаткування комунального ліцею у його складі має бути створено та функціонувати не менше чотирьох 10 класів. Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб приймає сільська рада. Рішення про утворення комунального ліцею як окремої юридичної особи приймає обласна рада.

Отож, чинним законодавством не передбачено можливості подальшого функціонування шкіл «I-II ступенів», «I-III ступенів». Тому до 1 вересня 2024 року Дорошівська сільська рада має прийняти одне з управлінських рішень стосовно кожного із заснованих раніше закладів ЗЗСО: змінити тип таких закладів на гімназію, яка забезпечуватиме здобуття виключно базової середньої освіти («II рівень») або початкової освіти і базової середньої освіти («I-II рівень»).

На засіданні розглядався проект Програми трансформації мережі закладів загальної середньої освіти у Дорошівській ТГ на 2021-2024 роки. Надалі ця Програма буде представлена на розгляд сесії сільської ради, тож одночасно протягом місяця її (як і всі питання, винесені на сесію) вивчають і обговорюють на засіданнях постійних депутатських комісій.

Реалізація сільської Програми сприятиме створенню нової структури школи, що дасть змогу учням засвоїти новий зміст освіти і набути ключових компетентностей, необхідних для успішної самореалізації особистості.

План заходів щодо реалізації завдань Програми передбачає створення гімназій на базі існуючих закладів загальної середньої освіти, яке  проходитиме у три етапи.

 

 

План заходів щодо реалізації завдань Програми

Приведення у відповідність до Закону України «Про повну загальну середню освіту» типів закладів загальної середньої освіти Дорошівської ТГ шляхом створення гімназій на базі існуючих закладів загальної середньої освіти

з/п

Назва закладу освіти

2021 р.

2022 р.

2023 р.

2024 р.

1

Дорошівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Обговорення; вивчення законодавчої бази

Обговорення; вивчення законодавчої бази

Припинення набору 10-х класів з 01.09

Рішення про створення гімназії 01.09

3

Щербанівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Героя Соціалістичної Праці М.М. Рябошапки

Обговорення; вивчення законодавчої бази

Обговорення; вивчення законодавчої бази

Припинення набору 10-х класів з 01.09

Рішення про створення гімназії 01.09

2

Білоусівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів

Обговорення; вивчення законодавчої бази

Обговорення; вивчення законодавчої бази

Обговорення; вивчення законодавчої бази

Рішення про створення гімназії 01.09

4

Відділ ОКМС Дорошівської с/р

Громадські обговорення;

створення робочої групи, планування робочої групи

Громадські обговорення; вивчення стану трансформації мережі ЗЗСО

Громадські обговорення; вивчення стану трансформації мережі ЗЗСО

Рішення про створення гімназій 01.09

 

*Порядок реалізації заходів, визначених Програмою може змінюватися в залежності від внесення змін до нормативно-правових актів України та порядку впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних