Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання круглого столу

Дата: 21.01.2022 18:52
Кількість переглядів: 863

Фото без опису

21.01.2022 року сільський голова Олег СОЛОЩЕНКО прийняв участь в засіданні круглого столу організованого Вознесенською міськрайонною філією Миколаївського ОЦЗ. В приємній атмосфері, учасники круглого столу обговорили Постанову КМУ 397 від 21.04.2021 року, якою передбачено надання фінансової підтримки безробітним членам малозабезпечених родин для започаткування власної справи.Фото без опису

В ході обговорення заслухали порядок отримання вказаної допомоги та окреслили плани щодо просвітницької роботи серед населення громад.

Фото без опису

Хто, та як, може отримати допомогу?

Отримати допомогу зможе працездатна особа, яка не має роботи. Відповідно до закону, це громадянин працездатного віку з числа членів малозабезпеченої сім'ї, за станом здоров'я здатний до активної роботи і не працює, не проходить військову службу, не займається підприємницькою діяльністю, не навчається.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про виплату. Наприклад, в січні 2022 року ця буде максимум 97,5 тисяч гривень.

Щоб отримати допомогу на відкриття бізнесу, потрібно буде звернутися в центр зайнятості із:

  • заявою;

  • довідкою про відсутність судимостей;

  • бізнес-планом.

Потім спеціальна комісія ухвалює рішення надавати фінансову допомогу чи ні, і протягом п'яти днів після рішення інформує про нього людину. Допомога виділяється в безготівковій формі на банківський рахунок.

Після надання фінансової допомоги слід протягом 30 календарних днів зареєструватися як юридична або фізична особа-підприємець. Якщо без поважної причини цього не зробити, то право на отримання допомоги втрачається.

Фінансову допомогу потрібно буде повернути протягом 30 календарних днів після закінчення трирічного терміну з дати її отримання, або достроково.

Сума допомоги зменшується на суму сплачених підприємцем за три роки податків, зборів та єдиного внеску. Якщо ці обов'язкові платежі за три роки перевищили суму державної допомоги, то повертати нічого не потрібно буде.

Крім того, підприємця звільняють від обов'язку повернути гроші, якщо він в перший рік отримання допомоги працевлаштував за направленням Центру зайнятості щонайменше двох безробітних працездатних осіб з числа членів малозабезпечених сімей.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних