Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідальне батьківство - тягар, чи святий обов'язок?!

Дата: 26.01.2022 20:20
Кількість переглядів: 2902

Фото без опису

Батьки - найголовніші особи, до компетенції яких належить виховання та відповідальність за збереження життя і здоров'я дитини. Тим паче, якщо в родині не одна дитина, а декілька, то така відповідальність підвищується.

Та часто в нашому суспільстві трапляються випадки безвідповідального ставлення до збереження життя та здоров'я, духовного, фізичного та психічного розвитку власних дітей. Саме тому основним завдання Органу опіки і піклування є упередження та недопущення порушення прав дитини та захист їх законних інтересів. 

Дорошівською сільською радою, виконавчими органами вживаються вичерпні заходи спрямовані на захист інтересів дітей та недопущення загрози життю і здоров'ю. Таким чином Відділом соціального захисту населення та Службою у справах дітей Виконавчого комітету Дорошівської сільської ради проводяться інспектування та перевірки родин з дітьми. Під час однієї із перевірок родини громадянки Ф. 1989 р. н. встановлено, що бездіяльність батьків призводить до загрози життю трьох малолітніх дітей: в будинку відсутнє електропостачання, підтриманням тепла займалася малолітня дитина (пічне опалення), відсутність готової їжі, відсутність їжі для немовляти.

Асоціальна поведінка, залишення дітей, в тому числі 5-ти місячного немовляти без догляду призвели до того, що спільно з представниками Вознесенського РУ ГУНП та Органу опіки і піклування Дорошівської сільської ради дітей було вилучено з родини, в цілях захисту їх інтересів та подолання ситуації, що загрожує життю і здоров'ю. 

Користуючись нагодою звертаюсь до кожної рродини, в якій виховуються діти, піклуйтеся про своїх дітей, дбайте про них не залишайте без догляду, адже батьківство - це Божий дар, який не кожному дається, а діти - найцініший скарб, серед усіх, які може отримати людина. Тож прошу кожного розуміти, що відповідальне батьківство - святий обов'язок кожного, а не тягар.

З надією на розуміння, Голова опікунської ради, Голова комісії з питань захисту прав дитини, сільський голова Олег СОЛОЩЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних