Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про почесне звання України «Мати-героїня»

Дата: 02.02.2022 14:32
Кількість переглядів: 2684

Фото без опису

Про почесне звання України «Мати-героїня»

 

Почесне звання "Мати-героїня" присвоюється жінкам, які народили та виховали до 8-ми річного віку 5-ох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Почесне звання України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Присвоєння почесного звання "Мати-героїня" провадиться указом Президента України.

Особі, удостоєній почесного звання, вручаються нагрудний знак та посвідчення до почесного звання встановленого зразка.

Висунення кандидатур до присвоєння здійснюється  гласно за місцем роботи особи, яку представляють до нагородження, у трудових колективах установ, організацій, підприємств незалежно від типу, форми власності та господарювання.

Якщо жінка не працює, висунення кандидатури може проводити сільська (селищна) рада через відповідну районну державну адміністрацію.

Жінки, яким Указом президента України присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» мають право на виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленого на 1 січня року, в якому присвоєно почесне звання.

Слід зауважити, що при підборі кандидатури жінки особлива увага приділяється духовним та моральним якостям жінок, які представляються до нагородження, та їх дітей. При цьому береться до уваги відсутність у жінки та її дітей притягнень до кримінальної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок, чи користуються діти повагою серед громади за місцем проживання, чи працюють, навчаються.

 

Перелік необхідних документів:

  1. копія паспорта громадянина України, копія паспортного документа іноземця та документа, що підтверджує місце перебування чи проживання іноземця або особи без громадянства на території України на законних підставах;
  2. копії свідоцтв про народження дітей;
  3. копії документів про освіту дітей;
  4. характеристики дітей з навчального закладу, якщо дитина навчається, або з місця роботи, якщо працює (щодо кожної дитини окремо);
  5. виданий органом внутрішніх справ документ про наявність чи відсутність відомостей стосовно дітей, які перебувають на обліку правопорушників, що не досягли 18 років, у тому числі звільнених зі спеціальних виховних установ;
  6. довідка про наявність або відсутність судимості в особи, яку представляють до нагородження,та в кожного з дітей, яким виповнилося 14 років;
  7. за наявності та за бажанням матері - копії грамот, дипломів, подяк, свідоцтв, листів для визначення внеску жінки у розвиток творчих здібностей дітей, формування в них високих духовних і моральних якостей.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних