Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про реалізацію проекту "Рука допомоги"

Дата: 01.06.2023 13:55
Кількість переглядів: 435

Проект «Рука допомоги», який сьогодні реалізується центром зайнятості спільно з обласною військовою адміністрацєю, має на меті показати шлях вирішення однієї із найгостріших проблем сьогодення - проблема зайнятості.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей», допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї надаватиметься непрацюючим особам, з числа членів малозабезпечених сімей, які перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні та мають намір займатись підприємницькою діяльністю.

«Проєкт «Рука допомоги» розрахований на підтримку малозабезпечених категорій українців. Програма реалізується через Службу зайнятості, тому що передбачається, що людина, яка шукає і не знаходить на ринку праці собі роботу, може забажати відкрити власну справу. Тоді вона складає бізнес-план, розписує, що і як саме планує розвивати. Фахівці Служби зайнятості можуть їй допомогти або відповідним навчанням, або супроводом. Після чого спеціальна комісія розглядає цей бізнес-план на предмет його спроможності і людина отримує гроші на розвиток власної справи.

Граничний розмір фінансової допомоги на здобуття економічної самозайнятості малозабезпеченої сім'ї станом на 01.01.2023 становить 100 500 грн (15 розмірів мінімальної заробітної плати ). Фінансову допомогу можна використовувати для оплати витрат на закупівлю обладнання та матеріалів, необхідних для відкриття власної справи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних