Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як допомогти дитині перестати боятися лікарів?

Дата: 12.07.2023 09:32
Кількість переглядів: 421

Фото без опису

Не травмувати «білим халатом»: Поради, як зробити огляд у лікаря комфортним для дитини 👧🏼

У воєнний період із малечею слід бути особливо уважними, навіть під час звичайного огляду у лікаря. Бо й не всі дорослі, зрештою, позбавляються страху «білих халатів».

💬 «У мене на прийомі є іграшки. Пропоную дитині спочатку погратися: «полікувати» равлика чи ведмедика. Також малечі важливо все детально проговорювати – в цьому кабінеті ми з тобою будемо тільки розмовляти, а в тій кімнаті проведемо огляд. Ось цими інструментами – фонендоскопом – я тебе послухаю, ліхтариком подивлюся горлечко. Дати потримати ці речі маленькому пацієнту, аби він упевнився – вони не приносять біль», – порадила у прямому ефірі на сторінці ГО Безбар'єрність та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA педіатр Юлія Крушельницька.

Наступний лайфхак: вже знайомими інструментами «лікуємо» маму чи тата, а потім і самого лікаря. Так дитина переходить на вищий ступінь довіри та перестає боятися.

Для остаточного закріплення на час огляду малечу садять на руки до батьків. А фінішний бонус – яскрава наліпка за сміливість, яку малюк обирає сам/

👩🏼‍⚕️ «Зараз дуже багато діток із різноманітними ментальними складнощами. І через вік вони не можуть сформулювати скаргу. Проте все одно говорити треба не тільки з батьками, говорити треба з дитиною – тільки так можна знайти правильний підхід та виявити психологічну проблему», – зазначила Юлія Крушельницька.

Нагадаємо, після проходження навчання за програмою World Health Organization (WHO) mhGAP лікарі-педіатри, як і всі лікарі «первинки», можуть надавати допомогу пацієнтам з поширеними психічними розладами (депресія, гостра реакція на стрес, суїцидальна поведінка тощо).

ℹ️ Цикл ефірів з фахівцями на Facebook-сторінці ГО «Безбар'єрність» та Координаційного центру з психічного здоров'я при КМУ відбувається у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою першої леді Олена Зеленська.

Більше про підтримку себе та людей поруч 📲 на https://bf.in.ua/turbota

#тияк

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних