Дорошівська сільська територіальна громада
Вознесенський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профілактика харчових отруєнь. Пам'ятка для населення.

Дата: 29.03.2024 12:37
Кількість переглядів: 52

 

Фото без опису

Харчові отруєння – це захворювання, які можуть бути викликані продуктами, отруйними за своєю природою, або хвороботворними мікробами.

Як правило перші симптоми отруєння з’являються протягом 2-6 годин після потрапляння в шлунок неякісних продуктів. Прогресування хвороби залежить від кількості спожитої їжі та стану здоров’я.

Однак до типових проявів харчового отруєння належать:

  • різкий біль у животі;
  • діарея;
  • нудота і блювання;
  • зневоднення організму;
  • відсутність апетиту та слабкість;
  • підвищення температури.

Фото без опису

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надає прості правила профілактики, що допоможуть уникнути харчових отруєнь і зберегти Ваше здоров’я:

  • НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб. Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції.
  • НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін.
  • НЕ вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.
  • НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).
  • НЕ виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.
  • НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо.
  • Для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.
  • При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води.
  • Перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом.
  • Постійно дотримуватись правил особистої гігієни.

Фото без опису

Пам’ятайте! У разі виявлення перших ознак харчового отруєння терміново зверніться до найближчої лікувальної установи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних